يکشنبه، 21 خرداد 1391

پرسش :

چه دارويي درد دهان و خونريزي لابلاي دندانها را درمان مي كند؟

پاسخ :
الإمام الكاظم عليه‏السلام :
لِوَجَعِ الفَمِ وَالدَّمِ الَّذي يَخرُجُ مِنَ الأَسنانِ ، وَالضَّرَبانِ وَالحُمرَةِ الَّتي تَقَعُ فِي الفَمِ : تَأخُذُ حَنظَلَةً رَطبَةً قَدِ اصفَرَّت فَتَجعَلُ عَلَيها قالَباً مِن طينٍ ، ثُمَّ تَثقُبُ رَأسَها وتُدخِلُ سِكّيناً جَوفَها فَتَحُكُّ جَوانِبَها بِرِفقٍ ، ثُمَّ تَصُبُّ عَلَيها خَلَّ تَمرٍ حامِضاً شَديدَ الحُموضَةِ ، ثُمَّ تَضَعُها عَلَى النّارِ فَتُغليها غَلَياناً شَديداً .
ثُمَّ يَأخُذُ صاحِبُهُ مِنهُ كُلَّمَا احتَمَلَ ظُفرُهُ فَيَدلُكُ بِهِ فيهِ ويَتَمَضمَضُ بِخَلٍّ ، وإن أحَبَّ أن يُحَوِّلَ ما فِي الحَنظَلَةِ في زُجاجَةٍ أو بَستوقَةٍ فَعَلَ ، وكُلَّما فَنِيَ خَلُّهُ أعادَ مَكانَهُ ، وكُلَّما عَتَقَ كانَ خَيراً لَهُ إن شاءَ اللّه‏ُ .
امام كاظم عليه‏السلام :
براى درد دهان و خونى كه از لابه‏لاى دندان‏ها بيرون مى‏آيد و نيز درمان شدّت درد و سرخه‏اى كه در دهان رُخ مى‏نمايد ، يك تلخك تازه كه زرد شده باشد ، بر مى‏دارى ، قالبى از گِل بر آن مى‏گذارى ، سپس سرِ آن را سوراخ مى‏كنى و چاقويى به درونش مى‏برى و آرام ، اطراف آن را از داخل مى‏تراشى . آن‏گاه ، قدرى سركه خرماى بسيار ترش ، روى آن مى‏ريزى و سپس ، همه را روى آتش مى‏گذارى و كاملاً مى‏جوشانى .
پس از آن ، به قدر گنجايش يك ناخن ، از اين تركيب بر مى‏دارد و دهانش را با آن مالش مى‏دهد و سپس ، سركه را در دهان مى‏چرخاند . اگر هم دوست داشته باشد كه آنچه را درون تلخك هست ، در شيشه يا روغن‏دانى جاى دهد ، مى‏تواند اين كار را بكند . هر گاه هم سركه موجود در اين تركيب از ميان برود ، آن را جايگزين كند . هر اندازه هم اين تركيب كهنه‏تر باشد ، به خواست خداوند ، براى شخص بهتر است .
الكافي ، جلد 8 ، صفحه 195 ، حديث 232 عن سليمان بن جعفر الجعفري ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 163 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 396
www.hadithcity.com