دوشنبه، 22 خرداد 1391

پرسش :

زياد عطسه كردن چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام :
كَثرَةُ العُطاسِ يَأمَنُ صاحِبَهُ مِن خَمسَةِ أشياءَ :
أوَّلُها : الجُذامُ .
وَالثّانِي : الرّيحُ الخَبيثَةُ الَّتي تَنزِلُ فِي الرَّأسِ وَالوَجهِ .
وَالثّالِثُ : يَأمَنُ نُزولَ الماءِ فِي العَينِ .
وَالرّابِعُ : يَأمَنُ مِن شِدَّةِ الخَياشيمِ .
وَالخامِسُ : يَأمَنُ مِن خُروجِ الشَّعرِ فِي العَينِ .
امام صادق عليه‏السلام :
عطسه فراوان ، شخص را از پنج چيز ، ايمن مى‏بخشد : نخستين آنها جذام است ؛ دوم ، بادهاى بدخيمى كه در سر و صورت ، جاى مى‏گيرند ؛ سوم آن كه مايه ايمنى از ريزش آب در چشم مى‏شود ؛ چهارم آن كه از سختى حفره‏هاى بينى مصونيت مى‏دهد؛ و پنجم آن كه از بيرون آمدن مو در چشم ، ايمنى مى‏دهد .
مكارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 165 ، حديث 2408 عن أبي بصير ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 52 ، حديث 1 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 336 در بحار الأنوار به جاى «شدّة (سختى)» «سدّة» آمده است و آن ، بيمارى‏اى است كه در بينى رُخ مى‏نمايد و مانع بوييدن راحت هوا مى‏شود.
www.hadithcity.com