پنجشنبه، 25 خرداد 1391

پرسش :

كوتاه كردن ناخن در شنبه و پنجشنبه چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
پیامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله فرمودند :
مَن قَلَّمَ أظفارَهُ يَومَ السَّبتِ ويَومَ الخَميسِ وأخَذَ مِن شارِبِهِ عوفِيَ مِن وَجَعِ الضِّرسِ ، ووَجَعِ العَينِ .
هر كس در روز پنج‏شنبه و شنبه ، ناخن‏هاى خود را كوتاه كند و قدرى از سبيل خود بگيرد ، از دندانْ درد و دردِ چشمْ در امان باشد.
كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 128 ، حديث 312 ، الخصال ، صفحه 394 ، حديث 100 عن السكوني عن الإمام الصادق عن أبيه عليهماالسلام عنه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، ثواب الأعمال ، صفحه 41 ، حديث 2 عن السكوني عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام عنه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 153 ، حديث 402 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 120 ، حديث 7 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 286
**********
امام باقر عليه‏السلام فرمودند:
مَن أدمَنَ أخذَ أظفارِهِ كُلَّ خَميسٍ لَم تَرمَد عَينُهُ .
هر كس به گرفتن ناخن در هر پنج‏شنبه مداومت ورزد ، چشمْ‏درد نمى‏گيرد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 491 ، حديث 14 عن عبداللّه‏ بن الفضل النوفلي عن أبيه ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 84 عن محمّد بن أبي الحسن عن الإمام الصادق عليه‏السلام وليس فيه «أدمن» ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 127 ، حديث 311 وفيه «لم يرمد ولده» ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 121 ، حديث 10 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 286
**********
كتاب من لايحضره الفقيه :
قالَ عَبدُاللّه‏ِ بنُ أبي يَعفورٍ لِلصّادِقِ عليه‏السلام : جُعِلتُ فِداكَ ! يُقالُ : مَا استُنزِلَ الرِّزقُ بِشَيءٍ مِثلِ التَّعقيبِ فيما بَينَ طُلوعِ الفَجرِ إلى طُلوعِ الشَّمسِ .
فَقالَ : أجَل ، ولكِن اُخبِرُكَ بِخَيرٍ مِن ذلِكَ ، أخذِ الشّارِبِ وتَقليمِ الأَظفارِ يَومَ الجُمُعَةِ ، وتَقليمُ الأَظفارِ يَومَ الخَميسِ يَدفَعُ الرَّمَدَ .
عبد اللّه‏ بن ابى يعفور به امام صادق عليه‏السلام گفت: فدايت شوم! گفته مى‏شود هيچ چيز به اندازه تعقيبات ميان طلوع سپيده و طلوع خورشيد ، سبب نزول روزى نشده است.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «آرى؛ امّا تو را از بهتر از اين آگاه سازم: گرفتن سبيل و كوتاه كردن ناخن در روز جمعه. كوتاه كردن ناخن‏ها در روز پنج‏شنبه نيز چشمْ‏درد را دور مى‏كند».
كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 127 ، حديث 310 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 286
**********
الكافي عن عليّ بن أسباط عن خلف :
رَآني أبُوالحَسَنِ عليه‏السلام بِخُراسانَ وأنَا أشتَكي عَيني ، فَقالَ : ألا أدُلُّكَ عَلى شَيءٍ إن فَعَلتَهُ لَم تَشتَكِ عَينَكَ؟
فَقُلتُ : بَلى .
فَقالَ : خُذ مِن أظفارِكَ في كُلِّ خَميسٍ .
قالَ : فَفَعَلتُ ، فَمَا اشتَكَيتُ عَيني إلى يَومَ أخبَرتُكَ .
كافى- به نقل از على بن اَسباط ، از خلف: امام رضا عليه‏السلام ، مرا در خراسان ديد ، در حالى كه چشمْ‏درد داشتم.
فرمودند: «آيا مى‏خواهى تو را به كارى رهنمون شوم كه اگر آن را انجام دهى ، چشمانت درد نكند؟» .
گفتم: چرا .
فرمودند: «در هر روز پنج‏شنبه ، قدرى از ناخن‏هايت بگير».
راوى گويد: من آن كار را انجام دادم و از آن پس تا امروز كه اين روايت را نقل مى‏كنم ، به چشمْ‏درد ، مبتلا نشده‏ام.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 491 ، حديث 13 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 1530 ، حديث 401 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 122 ، حديث 12 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 288
**********
امام باقر عليه‏السلام فرمودند:
مَن أدمَنَ أخذَ أظفارِهِ كُلَّ خَميسٍ لَم تَرمَد عَينُهُ .
هر كس به گرفتن ناخن در هر پنج‏شنبه عادت داشته باشد ، چشمْ‏درد نگيرد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 491 ، حديث 14 عن عبد اللّه‏ بن الفضل النوفلي عن أبيه ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 84 عن محمّد بن أبي الحسن عن الإمام الصادق عليه‏السلام ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 127 ، حديث 311 وفيه «لم يرمد ولده» ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 146 ، حديث 11 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 554 . در كتاب من لا يحضره الفقيه عبارت «فرزندش چشم درد نبيند» آمده است .
www.hadithcity.com