چهارشنبه، 7 تير 1391

پرسش :

طبق حديث «من مات و لم يعرف امام زمانه ...» آيا اهل سنت بر مرگ جاهليت می‌ميرند؟

پاسخ :
این روايت از پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله است كه اهل سنت هم آن را نقل كرده‌اند. جاي شبهه نيست كه اگر كسی امام زمان خودش را بشناسد و امامت آن امام برايش ثابت شود و انكار كند يا امام را نشناسد و نشناختن او از بی‌مبالاتی و اهميت ندادن نسبت به امور دين باشد (در حالی كه اسباب شناختن براي او فراهم است) مردن چنين شخصی، مردن جاهليت است. اما كساني كه نسبت به امور دينی اهميت می‌دهند و زمينه پذيرش واجبات الهی را دارند (كه يكی از آن‌ها معرفت به امام است)؛ ولی اسباب و موانعی برای آن‌ها پيش آمده كه اصلاً امامت امام به گوش آن‌ها نخورده و يا برای آن‌ها تفهيم نشده است، شامل اين حديث نمی‌شوند. تنها نسبت به آن مقدار از مسائل دين كه به آن‌ها رسيده، مؤاخذه می‌شوند. تعداد زيادی از اهل سنت، مسأله امامت را نشنيده‌اند و يا برای آن‌ها تفهيم نشده است و بنا به اعتمادی كه به بزرگان خودشان دارند از آن‌ها تبعيت می‌كنند. حكم اين گونه افراد، با كسانی كه نسبت به مسائل آگاهند فرق می‌كند.

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام