جمعه، 9 تير 1391

پرسش :

چرا خدا انسان را از همان ابتدا در اوج كمال نيافريد در اين صورت انسان زودتر به قرب الهي مي رسيد؟

پاسخ :
با يك مثال به بيان پاسخ اين پرسش مي پردازيم و آن مثال اينكه اگر تمامي انسانها در بدو تولد تمام معلومات در سطح ليسانس را داشتند و به عبارت ديگر با مدرك ليسانس تحصيلات خود را شروع مي كردند در اين صورت ديگر مدرك ليسانس داشتن اهميت نداشت و ارزش فعلي را نداشت.
حال اگر خداوند متعال انسان ها را در اوج كمال مي آفريد ديگر كمال داشتن براي انسانها اينقدر پاداش در پي نداشت.
خداوند متعال زمينه ي بدست آوردن كمال را در اختيار انسانها قرار داد و زمينه ي انحراف نيز هم بوجود آورده تا هر كسي بخواهد راه كمال را انتخاب كند و هر كسي بخواهد راه ضلالت و گمراهي را. آنچه فضيلت است اين است كه انسان با اختيار و عمل خود به دست آورد. وگر نه ملائكه قبل از انستن بودند كه اين برخي از اين كمالات را قبل از آفرينش داشتند.
www.morsalat.com