چهارشنبه، 21 تير 1391

پرسش :

بهترين تربيت از نظر اسلام كدام است؟ (آيا مي شود انسان خود را تربيت كند؟)

پاسخ :
خودتان دقيقا به بهترين تربيت از نظر اسلام اشاره كرديد و آن همان تربيت خويشتن يا به تعبيري ديگر تربيت نفس است. و در مسير تربيت يك جامعه سالم تا هر كسي اول از خودش شروع نكند، جامعه هم سالم نخواهد شد.

اما آنچه ما به شما با توجه به سن شما مي توانيم توصيه كنيم اين چند نكته ذيل است:

1ـ اگر ميخواهيد مؤ دب به آداب ديني بشويد ، دقيقا آنچه را كه در جواب سوال يك به شما گفتيم را در زندگي پياده كنيد.

2ـ چون شما تقريبا در آستانه سن جواني هستيد و اقتضاي سن شما، معاشرت با دوستان هست ، باز به جواب سوال يازده جهت انتخاب و همراه بودن دوست خوب مراجعه كنيد.

3 ـ هرگز در مسائل ديني و انجام احكام ، خودتان را خسته نكنيد و مخصوصا در انجام مستحبات هميشه از روي علاقه مستحبات را بجا آوريد.

4ـ اگر مي خواهيد كه مؤدب به آداب اسلامي شويد باز هم توصيه مي شود كه در باره دوستا نتان بيشتر دقت كنيد و حتي الا مكان با يك روحاني كه بيشتر به او علاقه داريد در ارتباط باشيد.

5 ـ و در پايان هميشه تمام همت تان انجام تكليف باشد يعني در هر بعدي از زندگي كه قرار مي گيريد سعي كنيد آن كار را به نحوي خدايي كنيد و رنگ خدايي به آن بدهيد.

براي اطلاع بيشتر به كتب زير مراجعه كنيد:

تعليم و تربيت از نظر اسلام / شهيد مطهري.

جامع السعاده و معراج السعاده / ملا مهدي و ملا احمد نراقي.

www.dte.ir