چهارشنبه، 21 تير 1391

پرسش :

در برخورد با ديگران چطور متوجه شويم كه نگاه و چشم طرف مقابل ما از چه جنبه و لحاظي است؟

پاسخ :
البته سوال شما كلي و نا مشخص است و درست بيان نكرده ايد كه طرف مقابل كه نگاه مي كند چه كسي است. آيا محرم است يا نا محرم آيا زن است يا مرد و.... لكن آنچه به نظر مي رسد شايد منظورتان از طرف مقابل، نامحرم باشد يعني از كجا بفهميم كه وقتي يك نامحرم به ما نگاه مي كند نگاهش شهوت آلود است يا خير ؟ البته قبل از هر مطلبي بايد عرض كنيم كه سعي كنيد خودتان را درگير اين افكار نكنيد تا خداي ناكرده به روحيه ي سوء ظن نسبت به ديگران (بخصوص جنس مخالف ) مبتلا نشويد.
نگاه شهوت آميز نگاهي است كه موجب لذت وتحريك قواي جنسي و شهوي انسان شود و از نظر شرعي به اتفاق فتاواي همه علما حرام است.

به طور معمول نشانه چنين نگاهي خيرگي و انتظارات بي جا است. در چنين مواردي رفتار متكبرانه از سوي خانم ها سفارش شده است.

امام علي(ع) فرموده اند: «از بهترين خصلت هاي زنان تكبر است. هرگاه زن متكبر باشد (به كسي جز شوهرش) سر فرود نمي آورد» (نهج البلاغه، حكمت 226).

ناگفته نماند حفظ وقار و متانت مستلزم گوشه گيري و عدم حضور نيست، بلكه همراه با نشان دادن توانايي علمي و فعاليت مثبت بايد حريم ها رعايت گردد كه چنين روشي مطلوب همگان است.

در قرآن كريم آمده است: «اى پيامبر! به مؤمنان و مؤمنات بگو كه در مقابل نامحرم چشم‏هاى خود را بپوشانند و نگاه خيره نكنند»، (نور، آيات 31 - 30).

گفتنى است كه نگاه همراه با تيزى و خيرگى، نگاهى است كه انسان زيبايى و زشتى طرف مقابل را تشخيص دهد.

www.dte.ir