يکشنبه، 19 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی آنتی دیابتیک (ANTI-DIABETIC) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
پودر در بسته های 100 گرمی

موارد مصرف :
آنتی دیابتیک در درمان زیادی قند خون بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
آنتی دیابتیک از مجموعه گیاهان زیر تشکیل شده است
1- برگ توت سیاه 20% Morus nigra
2-دانه شنبلیله 60% Trigonella foenum -graecum
3-برگ زیتون 10% Olea europea
4-ریشه شیرین بیان 5% Glycyrrhiza glabre
5-پونه 5% Mentha pulegium

مواد موثره :
تری کونلین ، کومارین ف نیکوتینیک اسید ،‌د-اکسی نوجری مایسین و اولئوروپئین .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر دقیق این فراورده شناخته نشده است مطالعات انجام شده نشان میدهد که د- اکسی نوجری مایسین موجود در برگ توت سیاه وارد واکنشهای آنزیمی شده و بجای قند مورد مصرف آنزیمها قرار گرفته و آنها را غیر فعال می کند همچنین با ایجاد وقفه در عمل آنزیم گلیکوزیداز می توان از شکسته شدن زنجیره قندها جلوگیری نماید .

مطالعات در انسان نشان داده است که اثرات پایین آورنده قند خون دانه شنبلیله ممکن است به علت نیکوتینیک اسید ،‌کومارین و تریگونلین موجود در آن باشد .

مقدارمصرف :
روزی 2 بار ، هر بار 2 قاشق غذا خوری از فرآورده را با یک لیوان آب جوش دم کرده و پس از صاف کردن میل شود

موارد احتیاط :
مصرف همزمان این فرآورده با داروهای پایین آورنده قند و چربی خون ،‌داروهای ضد انعقاد ، داروهای هورمونی و وقفه دهنده های منوآمین اکسیداز MAOI باید با احتیاط صورت گیرد .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی درمصرف این فراورده در زنان باردار وشیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار باید سنجیده شود .

نکات قابل توصیه :
از آنجا که شنبلیله موجود در آنتی دیابتیک ( به دلیل داشتن فیبرهای موسیلاژی ) ممکن است باعث جلوگیری از جذب سایر داوها گردد . لذا توصیه می شود این فرآورده با فاصله زمانی مناسب از سایر داروها مصرف گردد .
irteb.com