پنجشنبه، 30 شهريور 1391

پرسش :

شیر مادر چه ارزش های غذایی دارد؟

پاسخ :
چربی و پروتئین شیر مادر بهتر از چربی وپروتئین شیرهای دیگر هضم می شود. به همین دلیل درد های جمع شدن گاز، استفراغ و حساسیت نسبت به پروتئین در این شیر خواران کمتر مشاهده می شود.
ترکیب شیر مادر همراه با رشد شیرخوار تغییر پیدا میکند. چربی شیر مادر در شروع وعده شیر دهی کمتر است و سپس میزان آن تدریجا بیشتر میشود.این تغییرات کمک بزرگی به سیر نگه داشتن و افزایش وزن شیرخوار میکند. به سبب ویژگیهای چربی شیر مادر، شیر خوار پر خوری نمی کند و خوب وزن میگیرد. در نتیجه مبتلا به چاقی ناشی از مصرف شیر مصنوعی که زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی، مفصلی و دیابت در بزرگسالی است نمی شود.
در شیر خوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند مشکل افزایش کلسترول در بزرگسالی و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کمتر است.