شنبه، 1 مهر 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

وضعیت رفاهى، آموزشى و بهداشتى اسیران عراقى در ایران چگونه بود؟


پاسخ :
از آنجایى که نظام جمهورى اسلامى ایران مبتنى بر احکام عالیه اسلامى است و جمهورى اسلامى ایران نیز در پى بسط، گسترش و اجراى دستورات اسلام بوده است و همواره سعى نموده که خود را به عنوان نمونه ‏اى از نظام اسلامى و ام‏ القراى اسلام به جهانیان و مسلمانان معرفى نماید، بنابراین تلاش مى‏ شد که با رفتارى کاملا اسلامى و انسانى با اسیران عراق برخورد شود تا آنها بعد از اسارت سفیرانى براى تبلیغ نظام اسلامى ایران باشند و واقعیت نیز چنین بوده است. در اینجا براى اثبات ادعاى فوق سعى مى ‏کنیم از منابعى که از نزدیک شاهد وضعیت اسراى عراقى بوده‏اند بهره ‏مند گردیم.
فرهاد درویشی با حمزه على جعفرى، مسئول اردوگاه قصر فیروزه تهران مصاحبه‏ اى داشته که این مصاحبه مى‏ تواند ما را در شناخت وضعیت اسیران عراقى در ایران کمک نماید. وى راجع به وضعیت رفاهى اردوگاه ‏هاى اسیران عراقى مى ‏گوید: سربازان اسیر عراقى نسبت به سربازان ایرانى حتى از امکانات بیشترى برخوردار بودند. براى آنها امکانات ورزشى از قبیل فوتبال، والیبال، تنیس و انواع و اقسام وسایل بازى و سرگرمى و تلویزیون، رادیو و ویدئو نیز فراهم بود. آنها را به مسافرت‏ هاى شهرى و خارج از شهر نظیر زیارت اماکن مقدس مى ‏بردند و فضاى سبز کافى نیز براى تفریح در محیط اردوگاه براى آنها تدارک دیده شده بود.
در مورد امکانات آموزشى ارائه شده به اسیران عراقى نیز مى ‏گوید:
انواع کتاب‏هاى خارجى و داخلى در اختیار آنها قرار داشت و هر روز چند جلسه کلاس‏هاى مختلف از جمله معارف و علوم اسلامى در داخل اردوگاه و روزهایى که هوا مطلوب بود در فضاى آزاد براى راحتى آنها تشکیل مى‏ گردید و در ضمن حرفه‏ هاى مختلف از قبیل نجارى، خیاطى و غیره به آنها آموخته مى‏ شد.
همچنین از نظر بهداشتى آنها هیچ کمبودى نداشتند و در وضعیت کاملا مطلوبى بودند. اردوگاه‏ هاى ایرانى داراى درمانگاه و داروخانه بودند که اسراى عراقى مى‏ توانستند در مواقع لزوم به آنها مراجعه کنند. به آنها در هر ماه لباس‏ هاى مختلف از قبیل لباس معمولى، ورزشى و لباس زیر مى‏ دادند و براى آنها حمام و دستشویى که از هر لحاظ بهداشتى بوده است، در نظر گرفته شده بود که آنها هر زمان که دوست داشتند مى‏ توانستند از آن استفاده نمایند.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.