شنبه، 22 مهر 1391

پرسش :

آیا ولایت فقیه با دموکراسى در تضاد نیست؟

پاسخ :
درطول قرون و اعصار، تصور مردم از ولایت فقیه این بوده که چون جامعه ما جامعه اى اسلامى است و مردم وابسته به مکتب اسلامند، صلاحیت هر حاکمى از این نظر که قابلیت اجراى قوانین ملى اسلامى را دارد یا نه، باید مورد تصویب و تأیید فقیه قرار گیرد. [از این رو،] امام در فرمان خود به نخست وزیر دولت موقت مى نویسد: «به موجب حق شرعى [ولایت فقیه] و به موجب رأى اعتمادى که از طرف اکثریت قاطع ملت به من ابراز شده، من رئیس دولت را تعیین مى کنم. ولایت فقیه یک ولایت ایدئولوژیکى است و اساسا فقیه را خود مردم انتخاب مى کنند و این امر عین دموکراسى است».
منبع : پیرامون انقلاب اسلامى، علامه شهید مرتضی مطهری(ره)، صص 85 و 86.