يکشنبه، 23 مهر 1391

پرسش :

در مورد امر به معروف و نهى از منکر، اگر به صورت فردى وارد عمل شویم بهتر است یا اینکه به صورت دسته جمعى و گروهى، نتایج مثبت ترى در پى خواهد داشت؟

پاسخ :
امر به معروف یا لفظى است یا عملى. امر به معروف لفظى، این است که انسان با بیان، خوبى ها را براى مردم تشریح کند، مردم را تشویق کند و به آنها بفهماند که امروز کار خیر چیست. امر به معروف عملى، این است که انسان نباید به گفتن قناعت کند. گفتن کافى نیست. گفتن شرط لازم است، ولى کافى نیست. باید عمل کرد.
گذشته از اینکه ما در اجراى امر به معروف و نهى از منکر، باید عمل را دخالت دهیم، به این نکته توجه داشته باشیم که عمل هم اگر فردى باشد، چندان با فایده نیست؛ به خصوص در دنیاى امروز. این هم خود یک مشکلى است در زندگى اجتماعى ما که [کسانى] هم که اهل عمل هستند، توجهى به عمل اجتماعى ندارند و به اصطلاح تکرو هستند. از عمل فردى، کارى ساخته نیست. از فکر فرد، کارى ساخته نیست. از تصمیم فرد، کارى ساخته نیست. همکارى، هم فکرى و مشارکت لازم است.
منبع: حماسه حسینى، علامه شهید مرتضی مطهری(ره)، ج 2.