شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻣﺼﺮف ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ای ﺟﻬﺖ ﻣﺴﺠﺪ و ﺣﻤﺎم و ﺧﻴﺮات روﺳﺘﺎ اﺳﺖ، ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﻧﻈﺮ ﻣﺒﺎرک را در اﻳﻦ ﺧﺼﻮص ﻛﻪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺨﺮوﺑﻪ ﺷﺪن ﺣﻤﺎم ﻗﺒﻠﻲ روﺳﺘﺎ ﺣﻤﺎﻣﻲ در ﻣﺤﻠﻲ ﺟﺪﻳﺪ اﺣﺪاث ﺷﺪه اﺳﺖ. آﻳﺎ ﻣﻲﺗﻮان ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻣﺎراﻟﺬﻛﺮ را در ﺣﻤﺎم ﺟﺪﻳﺪ اﻻﺣﺪاث ﺻﺮف ﻛﺮد ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟ ﻻزم ﺑﻪ ذﻛﺮ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻴﺮات ﻣﺤﻞ ﻧﻴﺰ ﻣﺨﺮوب و ﻣﻌﺪوم ﮔﺮدﻳﺪه ﻟﻴﻜﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺤﻞ ﭘﺎﺑﺮﺟﺎ و ﻣﻌﻤﻮر اﺳﺖ و ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺗﻌﻤﻴﺮ ﻧﻴﺰ دارد.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ ﻣﻨﻈﻮر واﻗﻒ از ﻣﺼﺮف ﺧﻴﺮات، ﺧﻴﺮات ﺧﺎﺻﻲ اﺳﺖ در ﻓﺮض ﺳﺆال ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ ﻋﻮاﻳﺪ را در ﻏﻴﺮ ﺳﻪ ﻣﻮرد ﻣﺬﻛﻮر در وﻗﻒ ﺻﺮف ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ و اﮔﺮ ﻣﻄﻠﻖ ﻛﺎرﻫﺎی ﺧﻴﺮ اﺳﺖ و ﻗﺮﻳﻨﻪ و دﻟﻴﻠﻲ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺧﻴﺮات ﺧﺎﺻﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺣﻤﺎم ﺟﺪﻳﺪ ﻫﻢ از ﺧﻴﺮات ﻣﺤﺴﻮب اﺳﺖ و ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﻃﺒﻖ وﻗﻒ ﺑﺎ ﻣﺮاﻋﺎت ﻫﻤﻪ ﺟﻬﺎت وﻗﻒ ﻋﻮاﻳﺪ را در آن ﻫﻢ ﺻﺮف ﻧﻤﺎﻳﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390