شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

درآﻣﺪ ﺣﺎﺻﻠﻪ از زﻣﻴﻨﻲ زراﻋﻲ وﻗﻒ ﺑﺰرﮔﺪاﺷﺖ و ﺑﺮﭘﺎﺋﻲ ﻣﺮاﺳﻢ ﻋﺰاداری ﺳﺮور ﺷﻬﻴﺪان ﺣﻀﺮت اﺑﺎ ﻋﺒﺪاﷲ اﻟﺤﺴﻴﻦ (ع) ﮔﺮدﻳﺪه و ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻛﺮد ﻓﻮق ﻧﻴﺰ ﻃﻲ دﻫﻬﺎ ﺳﺎل در ﻣﺤﻠﻲ ﺧﺎص اﻧﺠﺎم ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﻗﺎﺑﻞ ذﻛﺮ اﺳﺖ ﻛﻪ در ﻣﺘﻦ وﻗﻒ ﻧﺎﻣﻪ ﻣﺤﻞ ﺧﺎﺻﻲ ذﻛﺮ ﻧﮕﺮدﻳﺪه اﺳﺖ، آﻳﺎ ﻣﻲﺗﻮان ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﺤﻞ ﻫﺰﻳﻨﻪ اﻗﺪام ﻧﻤﻮد و ﻳﺎ اﻳﻨﻜﻪ ﻋﻤﻞ دﻫﻬﺎ ﺳﺎل ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻣﻮﺟﺐ اﻟﺰام ﺑﺮ اداﻣﻪ روال ﻣﺎﺿﻲ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ ﻣﻌﻠﻮم ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺑﺮای ﺧﺼﻮص آن ﻣﺤﻞ وﻗﻒ ﺷﺪه و وﻗﻔﻨﺎﻣﻪ ﻣﻄﻠﻖ اﺳﺖ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ در ﺟﺎی دﻳﮕﺮ ﺻﺮف در ﻋﺰاداری ﻛﻨﻨﺪ، ﻫﺮ ﭼﻨﺪ اﺣﻮط اداﻣﻪ ﻫﻤﺎن روال ﮔﺬﺷﺘﻪ اﺳﺖ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390