شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺣﻘﻴﺮ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺑﺨﺸﻲ از ﻣﻮﻗﻮﻓﺎت اﻣﺎم ﺣﺴﻴﻦ(ع) در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﻢ .ﻣﺮدم آن ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻨﺎ ﺑﻪ ﻋﻼﻗﻪ ای ﻛﻪ ﺑﻪ ﺣﻀﺮت رﺳﻮل اﻛﺮم(ص) و ذرﻳﻪ زﻫﺮای اﻃﻬﺮ(س) و اﺋﻤﻪ ﻣﻌﺼﻮﻣﻴﻦ(ع) ﺧﺼﻮﺻﺎ اﻣﺎم ﺣﺴﻴﻦ(ع) دارﻧﺪ ﺗﻌﺪادی از ﻧﺨﻴﻼت ﺧﻮد را ﻃﻠﺒﺎ ﻟﻤﺮﺿﺎت اﷲ وﻗﻒ ﻣﻮاﻟﻴﺪ و ﺷﻬﺎدت آن ﺑﺰرﮔﻮاران ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ﺗﺎ در ﻣﻮﻗﻊ ﺗﻮﻟﺪ ﻳﺎ ﺷﻬﺎدت ﺑﺮای آﻧﻬﺎ اﻗﺎﻣﻪ ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮد و اﻳﻦ رﺳﻢ دﻳﺮﻳﻨﻪ از ﻗﺪﻳﻢ اﻻﻳﺎم ﺗﺎ ﺣﺎل در آن ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻮده و ﻫﺴﺖ. ﻣﻄﻠﺒﻲ ﻛﻪ ﻗﺼﺪ دارم ﺑﻪ اﺳﺘﺤﻀﺎر ﺣﻀﺮﺗﻌﺎﻟﻲ ﺑﺮﺳﺎﻧﻢ آن اﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺨﻴﻼت ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺑﻪ ﻃﻮر ﭘﺮاﻛﻨﺪه و اﻧﺪک اﺳﺖ ﺑﻪ ﻃﻮرﻳﻜﻪ ﺟﻤﻊ آوری ﻋﺎﻳﺪات آن ﺑﺎ ﻣﺨﺎرج از ﻋﺎﻳﺪات ﻧﺨﻴﻼت ﻓﻮق اﻟﺬﻛﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﻲﺷﻮد ﻟﺬا ﺑﻨﺎ ﺑﻪ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ اﺣﺴﻦ اﺳﺘﺪﻋﺎی آن را دارم ﻛﻪ ﻣﻌﻈﻢ ﻟﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﺒﺎرک را در ﻣﻮرد ﻓﺮوش ﻧﺨﻴﻼت ﻣﺬﻛﻮر و ﺳﭙﺲ ﺧﺮﻳﺪ آن در ﻳﻜﺠﺎ ﻣﺮﻗﻮم ﻓﺮﻣﺎﻳﻨﺪ، ﻻزم ﺑﻪ ﺗﺬﻛﺮ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻌﻀﻲ از واﻗﻔﻴﻦ زﻧﺪه و ﺑﻌﻀﻲ ﻫﻢ در ﻗﻴﺪ ﺣﻴﺎت ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
ﻣﻌﻠﻮم اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ اﻣﻜﺎن اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺨﻴﻼت و ﺻﺮف ﻋﻮاﻳﺪ در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ، ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ و در ﻏﻴﺮ اﻳﻨﺼﻮرت ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ اﺣﺴﻦ ﻣﺎﻧﻊ ﻧﺪارد و ﺗﺸﺨﻴﺺآن ﺑﺎ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390