شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

اﺣﺘﺮاﻣﺎ ﺑﻪ اﺳﺘﺤﻀﺎر ﻣﻲرﺳﺎﻧﺪ ﻳﻚ ﺑﺎب ﻣﻨﺰل ﻣﺴﻜﻮﻧﻲ و 10 ﺳﺎﻋﺖ آب از ﺳﻮی ﻣﺮﺣﻮم ﻣﻐﻔﻮر ﺑﺮای اﻗﺎﻣﻪ ﻋﺰاداری ﺳﺎﻻر ﺷﻬﻴﺪان ﺣﻀﺮت ﺣﺴﻴﻦ اﺑﻦ ﻋﻠﻲ (ع) ﺑﺎ ﺗﻮﻟﻴﺖ اﻳﻨﺠﺎﻧﺐ وﻗﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ وﻟﻲ ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻨﺰل ﻣﺴﻜﻮﻧﻲ و ﻋﺪم درآﻣﺪ، ﻋﺰاداری در ﻣﻜﺎن دﻳﮕﺮ ﺑﺮﮔﺰار ﻣﻲﺷﻮد و ﺑﻪ اﺳﺘﺤﻀﺎر ﻣﻲرﺳﺎﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﺴﺠﺪ و درﺧﻮاﺳﺖ از ﺳﻮی ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﺑﺮای در اﺧﺘﻴﺎر ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻣﻨﺰل ﻣﺰﺑﻮر ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺎ ﺷﺮط اﻗﺎﻣﻪ ﻋﺰاداری ﺣﻜﻢ ﺷﺮﻋﻲ آن ﭼﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، در ﺻﻮرت ﻣﻨﻔﻲ ﺑﻮدن ﺟﻮاب آﻳﺎ در اﺧﺘﻴﺎر ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﻣﻘﺪاری از ﻣﻠﻚ ﻛﻪ دﺧﻞ در ﻋﺰاداری ﻧﺪارد ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻫﺪﻳﻪ از ﺳﻮی ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ اﻣﻜﺎن دارد ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
ﺗﻐﻴﻴﺮ وﻗﻒ ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ، و ﺑﺎﻳﺪ ازﻣﻨﺰل در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد، ﺑﻠﻲ اﮔﺮ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ وﺟﻪ اﺳﺘﻔﺎده از آن در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ در ﻣﻄﻠﻖ ﺧﻴﺮات از ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺬﻛﻮر در ﺳﺆال از آن اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390