شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺷﺨﺼﻲ زﻣﻴﻨﻲ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﺣﺖ 1200 ﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ ﺟﻬﺖ دﻓﻦ اﻣﻮات وﻗﻒ ﻧﻤﻮد ﺗﺎ ﻛﻨﻮن در ﻣﺴﺎﺣﺖ 200 ﻣﺘﺮ دﻓﻦ اﻣﻮات ﺷﺪه اﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ در ﺑﻘﻴﻪ اﻳﻦ زﻣﻴﻦ از ﻃﺮف ﺑﻬﺪاﺷﺖ دﻓﻦ ﻣﻤﻨﻮع ﮔﺮدﻳﺪ و اﻳﻦ زﻣﻴﻦ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺨﺮوﺑﻪ و ﺑﻼ اﻧﺘﻔﺎع درآﻣﺪ آﻳﺎ در زﻣﻴﻦ ﻣﺬﻛﻮر (ﻗﺴﻤﺖ دﻓﻦ ﻧﺸﺪه) اﺣﺪاث ﻳﻚ دﺳﺘﮕﺎه ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ وﻗﻒ ﺑﺎ ﺷﺮاﺋﻂ آن ﻣﺤﻘﻖ و ﺗﻤﺎم ﺷﺪه اﺳﺖ در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ اﻧﺘﻔﺎع ﺑﻪ وﻗﻒ در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﻛﻪ دﻓﻦ اﻣﻮات اﺳﺖ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ از زﻣﻴﻦ در اﻣﻮر ﺧﻴﺮﻳﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390