شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻋﺪه ای از زاﺋﺮﻳﻦ ﻣﺤﺘﺮم ﺑﻘﺎع ﻣﺘﺒﺮﻛﻪ ﻃﺒﻖ ﻣﻌﻤﻮل ﻗﺒﻞ ﻛﻪ ﺑﺮق ﻧﺒﻮده، ﺑﺮ اﺛﺮ ﻧﺎآﮔﺎﻫﻲ ﻣﺒﺎدرت ﺑﻪ ﻧﺬر و روﺷﻦ ﻛﺮدن ﺷﻤﻊ در اﻳﻨﮕﻮﻧﻪ اﻣﺎﻛﻦ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ اﻳﻦ ﻛﺎر ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻧﻔﻌﻲ ﺑﺮای اﻣﺎﻣﺰاده ﻧﺪارد ﺑﻠﻜﻪ ﭼﺮﺑﻲ و دود آن ﺑﺎﻋﺚ از ﺑﻴﻦ ﺑﺮدن ﻛﺎﺷﻴﻜﺎری و آﻳﻨﻪ ﻛﺎری و در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺿﺮر و زﻳﺎن ﺑﻪ اﻣﺎﻣﺰاده و آﻟﻮده ﻛﺮدن ﻣﺤﻴﻂ اﻣﺎﻣﺰاده و ﻣﺰاﺣﻤﺖ ﺑﺮای زاﺋﺮﻳﻦ ﻣﻲﺷﻮد. ﻟﺬا ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ در ﻧﺎﻣﻪ ای وﺟﻪ ﺷﺮﻋﻲ آن را ﺑﻴﺎن ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ ﺗﺎ اﻧﺸﺎءاﷲ ﻣﻔﻴﺪ ﺑﻪ ﺣﺎل اﻣﺎﻣﺰادﮔﺎن ﻋﻠﻴﻬﻢ اﻟﺴﻼم ﺑﺎﺷﺪ و آﻳﺎ اﺻﻞ ﻧﺬر ﭼﻪ وﺟﻬﻲ دارد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﻛﻪ روﺷﻨﺎﺋﻲ اﻣﺎﻛﻦ ﻣﺬﻫﺒﻲ ﺑﺎ ﺑﺮق ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻣﻲﺷﻮد ﻧﺬر ﺷﻤﻊ وﺟﻬﻲ ﻧﺪارد و ﺷﺮﻋﺎ ﺻﺤﻴﺢ ﻧﻴﺴﺖ و اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺼﺮف وﺟﻮه ﺑﺎ ﺷﺨﺺ ﻧﺬر ﻛﻨﻨﺪه اﺳﺖ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390