شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

اﺣﺘﺮاﻣﺎ ﺑﻪ اﺳﺘﺤﻀﺎر ﺣﻀﺮﺗﻌﺎﻟﻲ ﻣﻲرﺳﺎﻧﺪ ﻛﻪ ﭼﻮن روﺳﺘﺎی ﻣﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﺑﻨﺎ دارﻳﻢ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ای را اﻧﺸﺎء اﷲ ﺑﻨﺎ ﻛﻨﻴﻢ وﻟﻲ زﻣﻴﻦ ﻣﻨﺎﺳﺒﻲ ﺑﺮای اﻳﻦ ﺑﻨﺎء ﻣﻘﺪس وﺟﻮد ﻧﺪارد ﻏﻴﺮ از اﻳﻨﻜﻪ ﻛﻨﺎر ﻣﺴﺠﺪ ﻳﻚ ﻣﻨﺰﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻳﻜﻲ دوﺧﺎﻧﻪ از آن ﻣﻨﺰل ﻛﻪ ﻫﺮﻛﺪام 10 ﺗﺎ 12 ﻣﺘﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻧﻴﺴﺖ وﻗﻒ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ وﻟﻲ اﻻن دﻳﮕﺮ اﺳﺘﻔﺎده ای ﻧﺪارد ﺑﻪ اﻳﻦ ﺻﻮرت ﻛﻪ ﻳﻜﻲ از آن ﺧﺎﻧﻪﻫﺎ را ﭘﺮ ﻛﺎه ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ و ﻳﻜﺠﺎ ﻫﻢ (ﺧﻴﻠﻲ ﻣﻌﺬرت ﻣﻲﺧﻮاﻫﻢ) ﻳﻚ اﻻغ داﺧﻞ آن ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻟﺬا اﺳﺘﻔﺎده ای ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﺪارد ﻟﺬا از آن رﻫﺒﺮ ﻓﺮزاﻧﻪ ﺗﻘﺎﺿﺎ دارﻳﻢ در ﺻﻮرت اﻣﻜﺎن اﺟﺎزه ﻓﺮﻣﻮده ﺗﺎ ﺑﺘﻮاﻧﻴﻢ در اﻳﻦ ﻣﻜﺎن ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻛﻪ وﺳﻂ روﺳﺘﺎ و ﻛﻨﺎر ﻣﺴﺠﺪ واﻗﻊ ﺷﺪه ﺣﺴﻴﻨﻴﻪای ﺑﻨﺎ ﻧﻬﻴﻢ، ﺿﻤﻨﺎ اﻳﻦ ﻣﻠﻜﻲ ﺑﻮده ﻛﻪ اﻳﻦ ﻳﻜﻲ دو ﺧﺎﻧﻪ ﻫﻢ ﻫﻤﺮاه ﻣﻠﻚ وﻗﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ وﺟﻪ ﺣﺘﻲ ﺑﺎ اﺟﺎره دادن ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﻧﻴﺴﺖ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ از آن در ﺟﻬﺖ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.