شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺣﻤﺎم ﻗﺪﻳﻤﻲ روﺳﺘﺎ ﻛﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﺎﻧﻮﻳﻲ وﻗﻒ ﻧﻤﻮده و اﻛﻨﻮن ﻣﺨﺮوﺑﻪ ﺷﺪه و دﻳﻮارﻫﺎی ﻣﺨﺮوﺑﻪ ﺣﻤﺎم ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﻼ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻮدن ﺗﺨﺮﻳﺐ ﮔﺮدﻳﺪه و ﺧﺎکﻫﺎی اﺿﺎﻓﻪ را ﺑﻴﺮون ﺑﺮده و ﻣﺤﺪوده ﺣﻤﺎم را دﻳﻮار ﻛﺸﻲ ﻧﻤﻮده اﻧﺪ و ﻣﻜﺎن آن در ﻛﻨﺎر ﻣﺴﺠﺪ واﻗﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ و ﻣﺴﺠﺪ روﺳﺘﺎی ﻣﺬﻛﻮر در ﻣﺎه رﻣﻀﺎن و ﻣﺤﺮم ﮔﻨﺠﺎﻳﺶ ﺟﻤﻌﻴﺖ روﺳﺘﺎ را ﻧﺪارد و ﻓﻀﺎی ﺑﻬﺘﺮ از ﻣﻜﺎن ﻣﺬﻛﻮر ﺑﺮای ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﺴﺠﺪ وﺟﻮد ﻧﺪارد آﻳﺎ ﺣﻀﺮﺗﻌﺎﻟﻲ اﺟﺎزه ﻣﻲدﻫﻴﺪ در اﻳﻦ زﻣﻴﻦ وﻗﻒ ﺷﺪه ﻓﻀﺎی ﻣﺴﺠﺪ را ﮔﺴﺘﺮش دﻫﻨﺪ ﺿﻤﻨﺎ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ روﺳﺘﺎی ﻓﻮق ﺣﻤﺎﻣﻲ را ﻛﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﺟﻬﺎد ﺳﺎزﻧﺪﮔﻲ در اواﻳﻞ اﻧﻘﻼب اﺣﺪاث ﺷﺪه ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮد وﻧﻴﺎز ﺑﻪ ﻣﻜﺎن وﻗﻒ ﺷﺪه ﻧﻤﻲﺑﺎﺷﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﺣﻤﺎم ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻴﺴﺖ وﺗﻌﻤﻴﺮ آن و اﺳﺘﻔﺎده از آن در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ از آن در ﻣﻄﻠﻖ ﺧﻴﺮات از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﺴﺠﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨﺪ وﻟﻲ ﺣﻜﻢ ﻣﺴﺠﺪ ﭘﻴﺪا ﻧﻤﻲﻛﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.