شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

زﻣﻴﻦﻫﺎﺋﻲ وﻗﻒ اوﻻد ﺑﻮده و ﺑﻪ ﻣﺒﻠﻎ ﻣﻌﻴﻨﻲ اﺟﺎره داده ﺷﺪه ﻣﺸﺮوط ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﻫﺮ ده ﺳﺎل ﺑﻪ ده ﺳﺎل ﺗﺠﺪﻳﺪ اﺟﺎره ﺷﻮد ﺑﻌﺪا ﻫﻤﻴﻦ زﻣﻴﻦﻫﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻣﺼﺎﻟﺤﻪ ای ﺟﻬﺖ ﺧﺎﻧﻪ ﺳﺎزی ﺑﻪ ﻣﺮدم ﻓﺮوﺧﺘﻪ ﺷﺪه آﻳﺎ اﻳﻦ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺻﺤﻴﺢ اﺳﺖ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟ ﺑﺮ ﻓﺮض ﺻﺤﺖ آﻳﺎ وﻟﺪ ﻳﺎ اوﻻد ﺣﻖ ﭘﺲ ﮔﺮﻓﺘﻦ اﻳﻨﮕﻮﻧﻪ زﻣﻴﻦﻫﺎ را دارد ﻳﺎ ﻓﻘﻂ ﺣﻖ ﮔﺮﻓﺘﻦ اﺟﺎره را دارد؟ ﺑﺮ ﻓﺮض دوم آﻳﺎ ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ اﻳﻨﮕﻮﻧﻪ زﻣﻴﻦﻫﺎ را ﺑﻪ ﻧﻔﺮ دوم ﺑﻪ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﻣﺼﺎﻟﺤﻪ ای ﺑﻔﺮوﺷﺪ در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﻧﻔﺮ اول آﻣﺎدﮔﻲ ﺗﺠﺪﻳﺪ اﺟﺎره را ﻫﻢ دارد ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟ در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﺣﻖ ﻓﺮوﺧﺘﻦ ﺑﻪ ﻧﻔﺮ دوم را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﭘﻮل ﻧﻔﺮ اول ﭼﻪ ﻣﻲﺷﻮد و ﺑﻪ ﻛﺠﺎ ﻣﺮاﺟﻌﻪ و از ﻛﻲ ﺑﮕﻴﺮد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﺑﺎ اﻣﻜﺎن اﺳﺘﻔﺎده از وﻗﻒ و ﺻﺮف ﻋﻮاﺋﺪ آن در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ و ﻧﺎدر ﻧﺒﻮدن ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻓﺮوش آن ﺑﺎﻃﻞ اﺳﺖ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.