شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

در اﻳﻦ ﻣﺤﻞ ﺣﻤﺎم ﻗﺪﻳﻤﻲ وﺟﻮد دارد ﻛﻪ از ﺳﺎﺑﻖ ﺑﻪ ﻧﺎم وﻗﻒ ﻧﺎﻣﻴﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ، اﻣﺎ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ وﻗﻔﻨﺎﻣﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ و از ﻃﺮﻓﻲ ﺣﻤﺎم ﻣﺬﻛﻮر ﻣﺘﺮوﻛﻪ و ﻣﺨﺮوﺑﻪ ﮔﺮدﻳﺪه، و اﺳﺎﺳﺎ ﻣﺮدم ﻣﺤﻞ دﻳﮕﺮ اﺣﺘﻴﺎﺟﻲ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺣﻤﺎم ﻋﻤﻮﻣﻲ ﻧﺪارﻧﺪ. و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻛﻪ اﻣﺮوز ﻧﻴﺎزﻫﺎی ﻣﺤﻞ اﻣﻮر دﻳﮕﺮی، از ﺟﻤﻠﻪ اﺣﺪاث درﻣﺎﻧﮕﺎه، آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه و داروﺧﺎﻧﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، ﻟﺬا ﺑﻌﻀﻲ از ﺧﻴﺮﻳﻦ ﻣﺤﻠﻲ در ﻧﻈﺮ دارﻧﺪ اﻳﻦ ﻣﻜﺎن را ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ درﻣﺎﻧﮕﺎه و اﻣﺎﻛﻦ ﺧﻴﺮﻳﻪ ﻧﻤﻮده و در راه ﺧﺪﻣﺖ ﺑﻪ ﻋﻤﻮم ﺑﻪ ﺑﻬﺮه ﺑﺮدای رﺳﺎﻧﻨﺪ، ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﺑﺎ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻛﻪ ﺣﻤﺎم ﻣﺘﺮوﻛﻪ وﻗﻒ ﻧﺎﻣﻪ ای ﻧﺪارد اﺟﺎزه ﻓﺮﻣﺎﻳﻴﺪ زﻳﺮ ﻧﻈﺮ ﻣﻌﺘﻤﺪﻳﻦ و ﻣﺮاﻛﺰ ﻗﺎﻧﻮﻧﻲ ﻣﺤﻞ ﺑﻪ ﻣﺆﺳﺴﺎت ﺧﻴﺮﻳﻪ ﻋﺎم اﻟﻤﻨﻔﻌﻪ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﮔﺮدد.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﺑﺮای ﺛﺒﻮت وﻗﻔﻴﺖ وﺟﻮد وﻗﻒ ﻧﺎﻣﻪ ﺷﺮط ﻧﻴﺴﺖ ﻫﻤﻴﻦ ﻗﺪر ﻛﻪ اﺣﺮاز ﺷﻮد ﺳﺎﺑﻘﻪ رﻓﺘﺎر ﺑﺎ آن ﻣﺤﻞ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان وﻗﻒ ﻣﺤﻘﻖ ﺑﻮده ﺑﺮای اﺛﺒﺎت وﻗﻔﻴﺖ ﻛﻔﺎﻳﺖ ﻣﻲﻛﻨﺪ و ﺻﺮف ﻧﻴﺎز ﻣﺤﻞ ﺑﻪ اﻣﻮر دﻳﮕﺮ ﻣﺠﻮز ﺗﻐﻴﻴﺮ وﻗﻒ ﻧﻴﺴﺖ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺣﺎل در ﻓﺮض ﺗﻌﺬر اﺳﺘﻔﺎده در ﻣﻮرد وﻗﻒ ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ در ﻣﻄﻠﻖ وﺟﻮه ﺑﺮ و ﺧﻴﺮات ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.