شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺪرﺳﻪ ﻋﻠﻤﻴﻪ در ﻃﺮح ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺣﺮم ﻣﻄﻬﺮ ﻣﻮرد ﺗﺨﺮﻳﺐ واﻗﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻣﻘﺮرات آﺳﺘﺎﻧﻪ ﻣﻘﺪﺳﻪ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ازای زﻣﻴﻦ ﻣﺪرﺳﻪ، زﻣﻴﻨﻲ را در ﺟﺎی دﻳﮕﺮ واﮔﺬار ﻧﻤﺎﻳﺪ و ﻣﺒﻠﻎ ﭘﻨﺠﺎه ﻣﻴﻠﻴﻮن ﺗﻮﻣﺎن ﺑﺎﺑﺖ ﻗﻴﻤﺖ ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ﺑﻨﺎی ﻣﺪرﺳﻪ ﭘﺮداﺧﺖ ﻧﻤﺎﻳﺪ . از ﻣﺤﻀﺮ ﺣﻀﺮﺗﻌﺎﻟﻲ ﺳﺆال اﺳﺖ ﺑﺎ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﭘﻴﺶ ﺑﻴﻨﻲ ﻣﻲﺷﻮد ﺑﺎ ﻣﺒﻠﻎ درﻳﺎﻓﺘﻲ از ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺪرﺳﻪ ﺟﺪﻳﺪ ﺑﻪ اﺗﻤﺎم ﻧﺮﺳﺪ آﻳﺎ اﺳﺘﻔﺎده از درآﻣﺪ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺪرﺳﻪ ﺟﺪﻳﺪ ﺑﺮای اداﻣﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ آﻣﻮزﺷﻲ و ﺳﺎﻳﺮ اﻣﻮرات ﻃﻼب و ﻣﺪرﺳﻪ در ﻣﺤﻞ ﻣﻮﻗﺖ ﻣﺠﺎز ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﭘﻮﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﺮای ﻣﺪرﺳﻪ ﺟﺪﻳﺪ داده ﺷﺪه ﺑﺎﻳﺪ ﺻﺮف در ﺳﺎﺧﺖ آن ﺑﺸﻮد و ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻧﺪﻫﻨﺪ و ﻣﻮﻗﻮﻓﺎت ﻣﺪرﺳﻪ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺷﺪه در ﻣﻔﺮوض ﺳﺆال ﺑﺎﻳﺪ در ﻣﻄﻠﻖ وﺟﻮه از آن ﺟﻤﻠﻪ ﻣﺼﺎرف ﻣﺪرﺳﻪ ﺟﺪﻳﺪ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی آﻣﻮزﺷﻲ و ﺳﺎﻳﺮ اﻣﻮر ﻃﻼب و ﻣﺪرﺳﻪ در ﻣﺤﻞ ﻣﻮﻗﺖ ﺻﺮف ﺷﻮد، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.