شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

در ﻛﺘﺎب وﻗﻒ ﺗﺤﺮﻳﺮاﻟﻮﺳﻴﻠﻪ ﻣﺴﺌﻠﻪ 74 اﻣﺎم راﺣﻞ آﻣﺪه اﺳﺖ ﻛﻪ اﮔﺮ وﻗﻒ، وﻗﻒ ﻣﻨﻔﻌﺖ اﺳﺖ ﻣﻲﺷﻮد ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ را اﺟﺎره داد وﻟﻲ اﮔﺮ وﻗﻒ، وﻗﻒ اﻧﺘﻔﺎع ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ وﺟﻪ ﻗﺎﺑﻞ اﺟﺎره ﻧﻴﺴﺖ. در ﺑﻌﻀﻲ از ﺷﻬﺮﻫﺎ دﺳﺘﮕﺎه ﺻﻮﺗﻲ را ﻛﻪ وﻗﻒ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ اﺳﺖ، ﺑﻪ اﺷﺨﺎص اﺟﺎره ﻣﻲدﻫﻨﺪ و آﻧﻬﺎ ﺑﺮای اﻧﺠﺎم ﻣﺮاﺳﻢ در ﻣﻨﺎزل ﺷﺨﺼﻲ ﺧﻮد اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻓﻮق، آﻳﺎ وﻗﻒ دﺳﺘﮕﺎه ﺻﻮﺗﻲ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪﻫﺎ وﻗﻒ اﻧﺘﻔﺎع اﺳﺖ ﻛﻪ اﺟﺎره آن ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ ﻳﺎ وﻗﻒ ﻣﻨﻔﻌﺖ اﺳﺖ ﻛﻪ اﺟﺎره ﺟﺎﻳﺰ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ؟ ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﻧﻈﺮ ﺷﺮﻳﻔﺘﺎن را ﻣﺮﻗﻮم ﻓﺮﻣﺎﺋﻴﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﻫﺮ دو ﺻﻮرت ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ، و ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ آن را از ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺧﺎرج ﻛﻨﻨﺪ ﻣﮕﺮ آﻧﻜﻪ ﺟﻮاز آن ﻣﻌﻠﻮم ﺑﺎﺷﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.