شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻗﻄﻌﻪای زﻣﻴﻦ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﺣﺖ 500 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ ﺟﻬﺖ ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺴﺠﺪ وﻗﻒ ﻧﻤﻮدهاﻳﻢ و ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ اﻳﻦ زﻣﻴﻦ ﺑﺮای ﺳﺎﺧﺖ ﻳﻚ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺰرگ و ﺧﻮب ﻛﻮﭼﻚ اﺳﺖ و اﻳﻦ زﻣﻴﻦ ﺟﻮاﺑﮕﻮی ﺟﻤﻌﻴﺖ روﺳﺘﺎ ﻧﻤﻲﺑﺎﺷﺪ ﻟﺬا در ﻣﺠﺎورت ﻫﻤﻴﻦ زﻣﻴﻦ زﻣﻴﻨﻲ ﺑﺮای ﻫﻤﻴﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺧﺮﻳﺪاری ﺷﺪه اﺳﺖ و در ﺣﺎل اﺣﺪاث ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﺑﺎ ﻣﺴﺎﺣﺖ 1000 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ ﻟﺬا از آن دﻓﺘﺮ ﻣﻌﻈﻢ ﺗﻘﺎﺿﺎ دارﻳﻢ اﺟﺎزه ﻓﺮوش زﻣﻴﻦ ﻗﺒﻠﻲ را ﺻﺎدر ﻧﻤﺎﺋﻴﺪ ﻛﻪ ﭘﻮل آن ﺻﺮف ﻣﺴﺠﺪی ﻛﻪ ﻣﺠﺎور آن در ﺣﺎل ﺳﺎﺧﺖ اﺳﺖ ﺧﺮج ﮔﺮدد.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
وﻗﻔﻴﺖ ﺷﺮﻋﻲ زﻣﻴﻦ اﮔﺮ ﺗﻤﺎم ﻧﺸﺪه اﺳﺖ اﺧﺘﻴﺎر آن ﺑﺎ ﺧﻮد ﺷﻤﺎﺳﺖ وﻟﻲ اﮔﺮ وﻗﻔﻴﺖ آن ﺑﺎ اﻧﺸﺎء وﻗﻒ و ﺗﺤﻮﻳﻞ ﺑﻪ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﻳﺎ واﮔﺬاری آن ﺑﻪ ﻧﻤﺎزﮔﺰاران و اﻗﺎﻣﻪ ﻧﻤﺎز در آن ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﺣﻜﻢ ﻣﺴﺠﺪ دارد دﻳﮕﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻐﻴﻴﺮ و ﺗﺒﺪﻳﻞ و ﻓﺮوش ﻧﻴﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.