شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

در دوران ﺗﺎرﻳﻚ ﻃﺎﻏﻮت ﻣﺮﺣﻮم ﭘﺪرم ﺑﺎ ﻣﺸﻮرت و ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻣﺮﺣﻮم ﺣﻀﺮت آﻳﺖ اﷲ اﻗﺪام ﺑﻪ اﺣﺪاث ﺑﻨﺎی ﻣﺴﺠﺪ در ﺻﺤﻦ اﻣﺎﻣﺰاده ﻧﻤﻮدﻧﺪ. اﻛﻨﻮن ﭘﺲ از ﮔﺬﺷﺖ 20 ﺳﺎل ﻛﻪ از اﺣﺪاث اﻳﻦ ﻣﻜﺎن ﻣﻘﺪس و ﻣﻌﻨﻮی ﻣﻲﮔﺬرد ﺳﺎزﻣﺎن ﺣﺞ و اوﻗﺎف اﺳﺘﺎن ﺑﻪ ﻋﻠﻠﻲ ﻣﻲﺧﻮاﻫﺪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ را ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻧﻤﺎﻳﺪ و از زﻣﻴﻦ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻣﺴﺠﺪ اﺳﺘﻔﺎده دﻳﮕﺮی ﺑﻨﻤﺎﻳﺪ. از ﻣﺤﻀﺮ آن ﻣﺠﺘﻬﺪ واﻻﻣﻘﺎم ﺳﺆال و اﺳﺘﻔﺘﺎء ﻣﻲﻧﻤﺎﺋﻴﻢ آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﺷﺮﻋﺎ ﺑﻨﺎی اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﮔﺮدد ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﻗﺴﻤﺘﻲ ﻛﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﺷﺪه وﻗﻒ ﺑﻮده وﻟﻮ ﺑﺮای ﺻﺤﻦ اﻣﺎﻣﺰاده ﻳﺎ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻳﺎ ﻏﻴﺮ آن ﺑﻨﺎی ﻣﺴﺠﺪ در آن ﺟﺎﻳﺰ ﻧﺒﻮده اﺳﺖ در ﻫﺮ ﺻﻮرت رﺳﻴﺪﮔﻲ ﻣﻮﻛﻮل اﺳﺖ ﺑﻪ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺤﺘﺮم ذﻳﺮﺑﻂ در ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺘﻴﺎط آن اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﺎ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺑﺪون ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺑﻨﺎ ﺑﻪ وﻗﻒ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.