شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺧﺎﻧﻪای ﺑﻪ ﻣﺴﺎﺣﺖ 140 ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ ﺟﻨﺐ ﻣﺴﺠﺪ ﻧﻮ، ﺑﺮای اﻟﺤﺎق ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ در ﻫﻨﮕﺎم ﺗﺠﺪﻳﺪ ﺧﺮﻳﺪاری ﮔﺮدﻳﺪ.ﺣﺎل ﺑﻌﺪ از ﮔﺬﺷﺖ 14 ﺳﺎل از زﻣﺎن ﺧﺮﻳﺪ ﺧﺎﻧﻪ، ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺑﻪ ﺑﺎزﺳﺎزی ﻣﺴﺠﺪ ﮔﺮﻓﺘﻪ اﻧﺪ، و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﻲﺧﻮاﻫﻨﺪ در ﺟﻨﺐ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺆﺳﺴﺎت دﻳﮕﺮی از ﻗﺒﻴﻞ ﻣﻬﺪ ﻗﺮآن و ﭘﺎرﻛﻴﻨﮓ ﻋﻤﻮﻣﻲ و ﻏﻴﺮه ... اﺣﺪاث ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ . آﻳﺎ اﺣﺪاث ﺑﻨﺎء ﻏﻴﺮ از ﻣﺴﺠﺪ ﺗﻮﺳﻂ ﻏﻴﺮ واﻗﻒ در اﻳﻦ ﺧﺎﻧﻪ ﻛﻪ از ﻃﺮف واﻗﻒ ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ ﺧﺮﻳﺪاری ﮔﺮدﻳﺪه ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ ؟ و آﻳﺎ ﺛﺒﺖ ﺧﺎﻧﻪای ﻛﻪ ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ ﺧﺮﻳﺪاری ﮔﺮدﻳﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﻏﻴﺮ واﻗﻒ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺆﺳﺴﻪ دﻳﮕﺮی ﻏﻴﺮ از ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻳﺰ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺮای ﻣﺴﺠﺪ ﺧﺮﻳﺪاری ﺷﺪه و وﻗﻒ ﺷﺪه ﺑﺎﻳﺪ آن را ﻣﺴﺠﺪ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ، و اﮔﺮ وﻗﻒ ﻫﻢ ﻧﺸﺪه رﺿﺎﻳﺖ ﺻﺎﺣﺒﺎن ﭘﻮﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ آن ﺧﺎﻧﻪ را ﺧﺮﻳﺪهاﻧﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﻣﺮاﻋﺎت ﺷﻮد، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.