شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻣﻌﺮوض ﻣﻲدارد، ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ اﻳﻦ ﻣﺤﻞ از دﻳﺮ زﻣﺎن ﻣﺤﻞ اﻗﺎﻣﻪ ﺟﻤﺎﻋﺖ اﻋﺎﻇﻢ ﺷﻴﻌﻪ ﺑﻮده ﻛﻪ اﺧﻴﺮا ﺑﻪ ﺑﻬﺎﻧﻪ ﺗﻘﺎﻃﻊ ﭼﻬﺎر راه و ﻣﻴﺪان ﺗﺨﺮﻳﺐ ﮔﺮدﻳﺪه در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ از ﻧﻈﺮ ﻧﻘﺸﻪ ﻣﺼﻮب اداره ﻣﺴﻜﻦ و ﺷﻬﺮﺳﺎزی اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ در ﻣﺴﻴﺮ ﻗﺮار ﻧﻤﻲﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ ﭘﺲ از ﻣﺮاﺟﻌﺎت ﻣﻜﺮر اﻋﺘﺮاف ﺑﻪ اﺷﺘﺒﺎه و ﺧﻼف ﺧﻮد ﻛﺮدﻧﺪ و ﻗﻮل دادﻧﺪ زﻣﻴﻦ ﻣﺴﺠﺪ را ﺗﺤﻮﻳﻞ ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ داده ﺗﺎ ﺗﺠﺪﻳﺪ ﺑﻨﺎ ﺷﻮد. اﻣﺎ ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ رﺋﻴﺲ ﻣﺠﺪدا از ﺗﺤﻮﻳﻞ زﻣﻴﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﺧﻮدداری ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﺣﻜﻢ آن را ﺑﻴﺎن ﻓﺮﻣﺎﺋﻴﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻣﺴﺠﺪ و ﺗﺼﺮف زﻣﻴﻦ آن ﺑﺪون ﻣﺠﻮز ﺷﺮﻋﻲ و ﻗﺎﻧﻮﻧﻲ ﺣﺮام اﺳﺖ ﺑﺎﻳﺪ زﻣﻴﻦ ﻣﺴﺠﺪ را ﺟﻬﺖ ﺗﺠﺪﻳﺪ ﺑﻨﺎی ﻣﺴﺠﺪ در آن ﺑﺮﮔﺮداﻧﻨﺪ، ﺑﻌﻼوه ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻋﻤﺪا ﻳﺎ اﺷﺘﺒﺎﻫﺎ ﻣﺴﺠﺪ را ﺧﺮاب ﻛﺮده، ﺿﺎﻣﻦ ﺧﺴﺎرت ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺴﺠﺪ ﻧﻴﺰ ﻫﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.