شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻗﻄﻌﻪ زﻣﻴﻨﻲ در روﺳﺘﺎ ﺣﺪود ﻫﻔﺘﺎد ﺳﺎل ﭘﻴﺶ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﺨﺼﻲ ﺟﻬﺖ اﺣﺪاث ﻣﺴﺠﺪ وﻗﻒ ﮔﺮدﻳﺪه، ﻛﻪ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺑﻌﺪ ﻣﺴﺎﻓﺖ و ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﻮدن زﻣﻴﻦ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﺑﺪون ﻫﻴﭽﮕﻮﻧﻪ ﺑﻨﺎ و اﻗﺪاﻣﻲ ﺑﺎﻗﻲ ﻣﺎﻧﺪه اﺳﺖ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺘﺮوﻛﻪ ﺑﻮدن زﻣﻴﻦ ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻞ ﻫﻴﭽﮕﻮﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻴﺴﺖ، آﻳﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺬﻛﻮر ﻣﻲﺗﻮان زﻣﻴﻦ ﻓﻮقاﻟﺬﻛﺮ را از ﻃﺮﻳﻖ ﻓﺮوش ﻳﺎ ﻣﻌﺎوﺿﻪ ﺑﻪ ﻏﻴﺮ واﮔﺬار ﻧﻤﻮد، ﺗﺎ در ﻣﻘﺎﺑﻞ آن وﺟﻮه درﻳﺎﻓﺘﻲ زﻣﻴﻦ ﻳﺎ ﻣﻜﺎن ﻣﻨﺎﺳﺐ دﻳﮕﺮ ﺟﻬﺖ اﺣﺪاث ﻫﻤﺎن ﻣﺴﺠﺪ ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻤﻮد؟ اﺳﺘﺪﻋﺎ دارد ﺑﺎ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺑﻪ اﺣﻜﺎم ﺣﻜﻮﻣﺘﻲ وﺿﻌﻴﺖ اﻳﻨﮕﻮﻧﻪ ﻣﻜﺎﻧﻬﺎ را ﻣﺸﺨﺺ ﻓﺮﻣﺎﺋﻴﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ وﻗﻒ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺎ ﻗﺒﺾ ﻣﻌﺘﺒﺮ در آن ﻣﺤﻘﻖ ﺷﺪه ﻓﺮوﺧﺘﻪ ﻧﻤﻲﺷﻮد و ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻌﺎوﺿﻪ ﻧﻴﺴﺖ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.