شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

زﻣﻴﻦﻫﺎﺋﻲ وﻗﻒ ﺑﺮ ﺣﻤﺎم ﻳﺎ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﻮده ﻛﻪ از ﻋﻮاﻳﺪ آن ﺑﺮای ﻣﺨﺎرج ﺣﻤﺎم ﻳﺎ ﻣﺴﺠﺪ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﮔﺮدﻳﺪ و ﻓﻌﻼ روی زﻣﻴﻨﻲ ﻛﻪ ﻗﺴﻤﺘﻲ از ﺣﻤﺎم و ﻗﻤﺴﺘﻲ از ﻣﺴﺠﺪ، ﻣﺴﺠﺪی ﺑﻨﺎ ﮔﺮدﻳﺪه، ﻧﻬﺎﻳﺘﺎ ﺑﺮای زﻣﻴﻦ اﺟﺎره ﺑﻬﺎ ﻃﺒﻖ ﻧﻈﺮ اﻓﺮاد ﺧﻴﺮ ﺑﺮآورد ﮔﺮدﻳﺪه اﺳﺖ اوﻻ آﻳﺎ اﺻﻞ اﻳﻦ ﻛﺎر ﺷﺮﻋﺎ ﺟﺎﺋﺰ ﺑﻮده ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟ و ﺛﺎﻧﻴﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ زﻣﻴﻦ وﻗﻒ اﺳﺖ آﻳﺎ ﺣﻜﻢ ﻣﺴﺠﺪ ﭘﻴﺪا ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ و وﻗﻮف اﻓﺮاد ﺟﻨﺐ و ... در اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﭼﮕﻮﻧﻪ اﺳﺖ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
وﻗﻒ ﻗﺎﺑﻞ ﺧﺮﻳﺪ و ﻓﺮوش و ﺗﻐﻴﻴﺮ و ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻧﻴﺴﺖ و از ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺑﺎﻳﺪ در ﻫﻤﺎن ﺟﻬﺖ وﻗﻒ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد، ﺑﻠﻪ زﻣﻴﻨﻲ ﻛﻪ وﻗﻒ ﻣﻨﻔﻌﺖ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪت ﺑﺮای ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺴﺠﺪ در آن اﺟﺎره ﻛﺮد و درآﻣﺪ ﺣﺎﺻﻠﻪ را در ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﺻﺮف ﻧﻤﻮد و در اﻳﻦ ﺻﻮرت ﺣﻜﻢ ﻣﺴﺠﺪ را ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.