شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

در اﻳﺎم ﺳﺎﺑﻖ ﻳﻚ ﻋﺪه ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ اﻳﻦ ده ﻳﻚ اﻣﺎم ﺑﺎرﮔﺎه( ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ) ﻛﻮﭼﻚ ﺑﻨﺎ ﻧﻤﻮده اﻧﺪ ﺑﻌﺪ از ﭼﻨﺪ ﺳﺎل ﭼﻮن ده وﺳﻌﺖ ﭘﻴﺪا ﻧﻤﻮده و ﻣﺮدم ﻫﻢ زﻳﺎد ﺷﺪﻧﺪ، ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﻫﻤﻴﻦ ده در ﻣﺤﻠﻪ دﻳﮕﺮی ﻳﻚ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ دوم ﻛﻪ وﺳﻴﻊﺗﺮ اﺳﺖ ﺑﻨﺎ ﻧﻤﻮدﻧﺪ ﺳﺎلﻫﺎی ﺳﺎل ﻣﻲﮔﺬرد ﻛﻪ در ﻫﺮ دو ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ در اﻳﺎم ﻣﺤﺮم و ﻏﻴﺮه ﻋﺰای اﻣﺎم ﺣﺴﻴﻦ(علیه السلام) ﺑﺮ ﭘﺎ ﻣﻲﻛﺮدﻧﺪ و ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ. اﻣﺎ ﻣﺮدﻣﺎن اﻳﻦ ده ﻣﻲﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺗﻤﺎم ﻣﺠﺎﻟﺲ و ﻣﺤﺎﻓﻞ دﻳﻨﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﻪ اﺗﻔﺎق اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ و ﺻﻮرت اﺗﺤﺎد و اﺗﻔﺎق ﻛﻪ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﺎ ﻣﻲرﺳﺪ ازاﻳﻦ ﻗﺒﻴﻞ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻤﺎم ﻣﺘﺒﺮﻛﺎت ﻣﺤﺮم در ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ دﻳﮕﺮ ﻛﻪ وﺳﻴﻊﺗﺮ اﺳﺖ ﺑﺒﺮﻳﻢ و ﻫﻤﻴﻦ ﺟﺎ ﻋﺰای ﺣﺴﻴﻨﻲ را ﺑﻪ اﻧﺠﺎم ﺑﺮﺳﺎﻧﻴﻢ و ﻣﺘﺒﺮﻛﺎت دوﺑﺎره ﺗﺎ ﺳﺎل آﻳﻨﺪه در ﻫﻤﺎن ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻛﻮﭼﻚ ﺑﮕﺬارﻳﻢ، وﻟﻜﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻫﺮ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻳﻚ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺧﺼﻮﺻﻲ دارد از ﻗﺴﻢ زﻣﻴﻦ و دﻛﺎﻧﺎت آﻳﺎ ﻣﺮدﻣﺎن ده ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ از ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻮﻗﻮﻓﺎت ﻫﺮ دو ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﺸﺘﺮﻛﺎ ﺻﺮف در ﻣﺠﺎﻟﺲ ﺳﻴﺪاﻟﺸﻬﺪاء (علیه السلام) ارواﺣﻨﺎ ﻟﻪ اﻟﻔﺪاء اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﻧﻔﺎق و اﺗﺤﺎد ﺻﺮف در اﻧﺘﻈﺎم و ﻣﺼﺎرف ﻣﺠﺎﻟﺲ ﺻﺮف ﻧﻤﻮد ﻳﺎ ﻧﻪ؟ ﺣﺎل اﻳﻨﻜﻪ ﻫﻴﭻ ﻳﻚ از دو ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ از ﻣﻘﺼﺪ وﻗﻒ ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺛﻴﻪ ﺣﺴﻴﻨﻲ و ﻣﺠﺎﻟﺲ و ﻣﺤﺎﻓﻞ ﺧﺎﻟﻲ ﻧﻤﻲﻣﺎﻧﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻫﺮ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺑﺎﻳﺪ ﺻﺮف در ﻫﻤﺎن ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺑﺸﻮد، و اﮔﺮ ﺑﺮای ﻋﺰاداری اﺳﺖ ﺑﺎﻳﺪ ﺻﺮف در ﻋﺰاداری ﺷﻮد، و ﺻﺮف در ﺧﻼف آن ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ و در ﻫﺮ ﺻﻮرت اوﻟﻲ و اﺣﻮط آن اﺳﺖ ﻛﻪ در ﻫﺮ دو ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻋﺰاداری ﻛﻨﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.