شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮﮔﺰاری ﻣﺮاﺳﻢ ﺗﻮﺳﻂ اﺷﺨﺎص ﻓﺮشﻫﺎﻳﻲ ﺑﺮای اﻣﺎﻣﺰاده ﻣﺤﻞ ﺧﺮﻳﺪاری ﮔﺮدﻳﺪه ﻛﻪ اﺧﻴﺮا ﺗﻮﺳﻂ ﻳﻚ ﻓﺮد ﺧﻴﺮ اﻳﻮان اﻣﺎﻣﺰاده ﻣﻔﺮوش ﺷﺪه و ﻃﺒﻌﺎ ﻓﺮشﻫﺎی ﺧﺮﻳﺪاری ﺷﺪه ﺑﻼ ﻣﺼﺮف ﮔﺮدﻳﺪه و ﻛﻨﺎر ﮔﺬاﺷﺘﻪاﻧﺪ، آﻳﺎ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی اﺟﺎزه ﻣﻲﻓﺮﻣﺎﻳﻨﺪ ﻓﺮشﻫﺎی ﺧﺮﻳﺪاری ﺷﺪه ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ وﺳﺎﻳﻞ ﻣﻮرد ﻧﻴﺎز دﻳﮕﺮی از ﻗﺒﻴﻞ دﺳﺘﮕﺎه ﺻﻮﺗﻲ ﺑﺮای ﻣﺠﺎﻟﺲ ﻓﺎﺗﺤﻪ ﺧﻮاﻧﻲ ﺷﻮد و ﻳﺎ در ﻣﻬﺪﻳﻪای ﻛﻪ در ﺟﻨﺐ اﻣﺎﻣﺰاده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻳﺎ ﻣﺴﺎﺟﺪی ﻛﻪ در ﻣﺤﻞ ﻣﻮﺟﻮد اﺳﺖ و ﻧﻴﺎز ﺑﻪ آن ﻓﺮشﻫﺎ دارد اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﻓﺮوش ﻓﺮش اﻣﺎﻣﺰاده ﺟﺎﺋﺰ ﻧﻴﺴﺖ و اﮔﺮ در ﻣﺤﻞ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻴﺴﺖ ﺑﻪ اﻣﺎﻣﺰاده دﻳﮕﺮ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻛﻨﻨﺪ و اﮔﺮ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ وﺟﻪ ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻴﺴﺖ ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ اﺣﺴﻦ ﻛﻨﻨﺪ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.