شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺑﺎ ﻛﻤﻚ اﻓﺮاد ﺧﻴﺮﺧﻮاه و ﻣﺮدم ﻣﺬﻫﺒﻲ ﻳﻚ ﺑﺎب ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ اﻛﻨﻮن ﭼﻮن راه دور اﺳﺖ و ﻣﺮدم ﻧﻤﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ در آن ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ اﻳﺎب ذﻫﺎب داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ اﻛﺜﺮ اﻋﻀﺎء ﻫﻴﺌﺖ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎد داده اﻧﺪ ﻛﻪ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻓﺮوﺧﺘﻪ ﺷﻮد و در ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺳﻜﻮﻧﺖ اﻋﻀﺎء ﺑﺎ ﻫﻤﺎن ﭘﻮل ﻓﺮوش ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﺤﻠﻲ دﻳﮕﺮ ﺗﻬﻴﻪ ﺷﻮد ﻛﻪ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، واﻗﻌﻴﺖ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ اﻳﻦ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه ﻫﻴﭻ ﮔﻮﻧﻪ روﻧﻘﻲ ﻧﺪاﺷﺘﻪ و ﺑﻪ دﻟﻴﻞ زﺣﻤﺖ و دوری رﻓﺖ و آﻣﺪ ﻣﻮﺟﺐ ﻏﺼﻪ و ﺣﺴﺮت اﻋﻀﺎء ﮔﺮدﻳﺪه. ﺳﺆال اﻳﻦ ﻫﻴﺌﺖ اﻳﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﭼﻨﻴﻦ ﺷﺮاﻳﻄﻲ آﻳﺎ اﻣﻜﺎن ﻓﺮوش اﻳﻦ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ از ﻟﺤﺎظ ﺷﺮﻋﻲ وﺟﻮد دارد ﻳﺎ ﻧﻪ؟ اﮔﺮ ﻧﻤﻲﺗﻮان اﻳﻦ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ را ﻓﺮوﺧﺖ، آﻳﺎ ﻣﻲﺗﻮان ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺤﻞ درآﻣﺪ ﻣﺜﻞ درﻣﺎﻧﮕﺎه و ﺷﻐﻠﻲ دﻳﮕﺮ ﺑﻬﺮهﺑﺮداری ﻧﻤﻮد و از درآﻣﺪ آن ﺣﺴﻴﻨﻴﻪای در ﻣﺤﻞ ﺳﻜﻮﻧﺖ اﻋﻀﺎء ﺗﻬﻴﻪ ﻛﺮد ﻳﺎ ﻧﻪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ را ﻧﻤﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﻔﺮوﺷﻨﺪ، ﻳﺎ آن را ﺑﻪ ﻏﻴﺮ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺗﻐﻴﻴﺮ دﻫﻨﺪ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.