شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺷﺨﺼﻰ زﻣﻴﻨﻰ را ﺑﺮاى دﻓﻦ اﻣﻮات وﻗﻒ ﻛﺮده و آن را ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن ﻗﺮار داده اﺳﺖ، آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﻫﻴﺌﺖ اﻣﻨﺎء آن ﭘﻮل را از ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ اﻣﻮات ﺧﻮد را دﻓﻦ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ، ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
آﻧﺎن ﺣﻖ ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﭼﻴﺰى در ﺑﺮاﺑﺮ دﻓﻦ اﻣﻮات در ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ را ﻧﺪارﻧﺪ وﻟﻰ اﮔﺮ ﺧﺪﻣﺎت دﻳﮕﺮى را ﺑﻪ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻳﺎ ﺻﺎﺣﺒﺎن اﻣﻮات ﺑﺮاى دﻓﻦ ﻣﺮدهﻫﺎى ﺧﻮد اراﺋﻪ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ، ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻣﺒﻠﻐﻰ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺟﺮت در ﺑﺮاﺑﺮ آن ﺧﺪﻣﺎت اﺷﻜﺎل ﻧﺪارد.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.