شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻣﺎ ﻗﺼﺪ دارﻳﻢ ﻣﺮﻛﺰ ﻣﺨﺎﺑﺮاﺗﻰ در ﻳﻜﻰ از روﺳﺘﺎﻫﺎ اﻳﺠﺎد ﻛﻨﻴﻢ و ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ دﻟﻴﻞ از اﻫﺎﻟﻰ روﺳﺘﺎ ﺧﻮاﺳﺘﻪاﻳﻢ زﻣﻴﻨﻰ را ﺑﺮاى ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺮﻛﺰ ﻣﺨﺎﺑﺮات در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﺎ ﺑﮕﺬارﻧﺪ، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻋﺪم وﺟﻮد زﻣﻴﻨﻰ در وﺳﻂ روﺳﺘﺎ ﺑﺮاى اﻳﻦ ﻛﺎر، آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ اﻳﻦ ﻣﺮﻛﺰ در ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺘﺮوﻛﻪ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻗﺪﻳﻤﻰ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﻮد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
در ﺻﻮرﺗﻰ ﻛﻪ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن وﻗﻒ ﺑﺮاى دﻓﻦ اﻣﻮات ﺑﺎﺷﺪ و ﻳﺎ ﺳﺎﺧﺖ ﻣﺮﻛﺰ ﻣﺨﺎﺑﺮات در آن ﻣﻮﺟﺐ ﻧﺒﺶ ﻗﺒﺮ ﻳﺎ ﻫﺘﻚ ﺣﺮﻣﺖ ﻗﺒﻮر ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن ﺷﻮد ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ و در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت اﺷﻜﺎل ﻧﺪارد.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.