شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

اداره آﻣﻮزش و ﭘﺮورش ﻳﻚ ﻗﻄﻌﻪ زﻣﻴﻦ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ را ﺑﺎ ﻧﻈﺎرت اداره اوﻗﺎف ﺟﻬﺖ اﺣﺪاث ﻧﻤﺎزﺧﺎﻧﻪ ﺑﺮای ﻳﻜﻲ از ﻣﺪارس راﻫﻨﻤﺎﺋﻲ دﺧﺘﺮاﻧﻪ از ﻣﺘﻮﻟﻲ اﺟﺎره ﻛﺮده اﺳﺖ در ﻫﻨﮕﺎم ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﭼﻨﺪ ﻗﺒﺮ ﺑﺮﺧﻮرد ﻛﺮده اﻧﺪ ﻛﻪ از زﻣﺎنﻫﺎی ﻗﺪﻳﻢ ﺑﻮده و آﺛﺎری از آن ﺑﺮ ﺳﻄﺢ زﻣﻴﻦ وﺟﻮد ﻧﺪاﺷﺘﻪ اﺳﺖ. ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﺑﻴﺎن ﻓﺮﻣﺎﺋﻴﺪ ﻛﻪ آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﺑﺪون ﻧﺒﺸﺮ ﻗﺒﺮ و ﺑﺪون ﻫﺘﻚ ﺣﺮﻣﺖ آﻧﻬﺎ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻧﻤﺎزﺧﺎﻧﻪ ﻣﺰﺑﻮر اداﻣﻪ ﭘﻴﺪا ﻛﻨﺪ ﻳﺎ ﻧﻪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﺑﻮدن آن ﻣﻌﻠﻮم ﻧﻴﺴﺖ و از ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ اﺟﺎره ﺷﺪه ﺑﺎ ﻣﺮاﻋﺎت ﻋﺪم ﻧﺒﺶ ﻗﺒﺮ و ﻋﺪم ﻫﺘﻚ اﺷﻜﺎل ﻧﺪارد، واﻻ ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.