شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻣﻘﺮر ﮔﺮدﻳﺪ در ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻣﻜﺎﻧﻲ ﺟﻬﺖ اﻧﺠﺎم ﻣﺮاﺳﻤﺎت اﺣﺪاث ﺷﻮد ﻛﻪ ﺗﻌﺪادی ﻗﺒﺮ در داﺧﻞ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻗﺮار ﻣﻲﮔﻴﺮد در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﺑﻲاﺣﺘﺮاﻣﻲ ﺑﻪ ﻣﻜﺎن ﻗﺒﻮر ﻧﺸﻮد آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﻓﺮض ﻣﺮﻗﻮم اﮔﺮ ﻣﻨﺎﻓﺎت ﺑﺎ ﺟﻬﺖ وﻗﻒ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و ﺑﻲاﺣﺘﺮاﻣﻲ ﺑﻪ ﻗﺒﻮر ﻫﻢ ﻧﺒﺎﺷﺪ اﺷﻜﺎﻟﻲ ﻧﺪارد وﮔﺮﻧﻪ ﺟﺎﺋﺰ ﻧﻴﺴﺖ، اﻧﺸﺎء اﷲ ﻣﻮﻓﻖ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.