شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺑﻪ اﺳﺘﺤﻀﺎر رﺳﺎﻧﺪه ﻣﻲﺷﻮد زﻣﻴﻨﻲ ﻛﻪ اﻻن ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن روﺳﺘﺎی ﻣﺎ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻧﺼﻒ آن را ﻳﻚ ﻧﻔﺮ و ﻧﺼﻒ دﻳﮕﺮ را اﻫﺎﻟﻲ ﺧﺮﻳﺪاری ﻧﻤﻮده و وﻗﻒ ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﻣﻴﺖ ﻛﺮده اﻧﺪ آﻳﺎ ﺷﺮﻋﺎ ﺟﺎﻳﺰ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ در اﻳﻦ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن در ﻳﻚ ﻣﺤﻞ ﺧﺎﻟﻲ آن ﻏﺴﺎﻟﺨﺎﻧﻪ ﺳﺎﺧﺖ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
زﻣﻴﻦ اﮔﺮ وﻗﻒ دﻓﻦ اﻣﻮات ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﻏﺴﺎﻟﺨﺎﻧﻪ ﻧﻜﻨﻨﺪ و اﮔﺮ وﻗﻒ ﺑﺮای اﻋﻢ ﺷﺪه ﺑﻲ اﺷﻜﺎل اﺳﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.