شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

در ﺣﻴﺎط ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﺰار ﻋﺪه ای از اﻓﺮاد ﺑﻮده و ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ و ﺑﺮ ﺣﺴﺐ وﺻﻴﺖ ﺑﻌﻀﻲ اﻓﺮاد را در آﻧﺠﺎ دﻓﻦ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ﻛﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺪﻟﻴﻞ ﻣﺨﺎرج ﺟﺎﻧﺒﻲ ﻣﺒﻠﻐﻲ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺣﻖ دﻓﻦ درﻳﺎﻓﺖ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ، ﻧﻈﺮ ﺣﻀﺮﺗﻌﺎﻟﻲ را در اﻳﻦ زﻣﻴﻨﻪ ﻣﺮﻗﻮم ﺑﻔﺮﻣﺎﺋﻴﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﺣﻴﺎط ﺑﺮای دﻓﻦ اﻣﻮات ﻳﺎ ﻣﻄﻠﻖ ﻛﺎرﻫﺎی ﺧﻴﺮ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺎﻧﻌﻲ ﻧﺪارد وﻟﻲ اﮔﺮ ﺑﺮای ﺣﻴﺎط ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﺟﺎﺋﺰ ﻧﻴﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.