چهارشنبه، 25 بهمن 1391

پرسش :

مادر من از سادات است، لطف فرموده امور ذیل را بیان فرمایید: 1 ـ آیا من هم از سادات محسوب مى‏شوم؟ 2 ـ آیا فرزندان من هر چقدر پائین روند، از سادات شمرده مى‏شوند؟ 3 ـ بین کسى که از طرف پدر سید است و کسى که از طرف مادر سید است، چه تفاوتى وجود دارد؟

پاسخ :
گرچه منتسبین به پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) از طرف مادر هم از اولاد رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) محسوب مى‏شوند، ولى ملاک ترتب آثار و احکام شرعى سیادت، انتساب از طرف پدر است.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی