شنبه، 12 اسفند 1391

پرسش :

1. شرکت در جشن‌هایى که زنان و مردان در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسیقى به‌طور جداگانه مى‏کنند چه حکمى دارد؟ 2. آیا شرکت در عروسى‌هایى که در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسیقى میشود، جایز است؟ 3. آیا نهى از منکر در مجالسى که در آنها رقص انجام مى‏شود، در صورتى که امر به معروف ونهى از منکر در شرکت کنندگان تأثیرى نداشته باشد، واجب است؟ 4. رقص مختلط زن و مرد چه حکمى دارد؟

پاسخ :
به‌طور کلى اگر رقص باعث تهییج شهوت شود یا همراه با عمل حرام و یا مستلزم آن بوده و یا به‌صورت مختلط بین زنان و مردان اجنبى باشد، جایز نیست و فرقى نمى‏کند بین اینکه در جشنهاى عروسى باشد یا غیر آن و شرکت در مجلس معصیت هم اگر مستلزم ارتکاب حرام مانند گوش‏دادن به موسیقى مطرب و لهوى مناسب با مجالس لهو و گناه باشد و یا حضور در آنها تأیید گناه محسوب شود، جایز نیست و امّا تکلیف امر به معروف و نهى از منکر با عدم احتمال تأثیر ساقط است.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی