سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا جامعه آن روز مطلع بودند که امام قصد قیام دارند؟ آیا اگر امام فراخوان می‌دادند که به دنبال برپایی حکومتی اسلامی هستیم تعداد یاران بیشتر نمی‌شد؟

پاسخ :
امام حسین(ع) از جاذبیت فوق العاده‌ای برخوردار بودند. از طرفی به همان اندازه هم نفرت متوجه یزید بود. از طرفی قدرت نظامی بنی امیه قدرتی استحکام یافته بود و مردم در عین حال که شیفته امام و دارای محبت و حتی آگاهی نسبت به ایشان بودند ولی از مرگ هراس داشتند. امام زمانی که قیام کردند و از مکه خارج شدند مردم همراه ایشان بودند ولی امام متوجه شدند این مردم نهایتاً زمانی که بحث شهادت به میان آید و ترس از مرگ دارند، دست به تسویه زدند. بنابراین مردم دارای عشق بودند ولی زیر ساخت‌های جامعه آن‌چنان از نظر فرهنگی و اعتقادی استحکام نداشت که مردم را از حالت داشتن محبت ارتقا دهد و به انسان‌های مقاومی از نوع اصحاب و یاران امام حسین(ع) بدل کند، لذا زمانی که آنها دیدند پای مرگ به میان است ، قیام را رها کردند.