سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

بر روی بعضی از پرچم‌ها یا حسین مظلوم نوشته شده است . چرا بر مظلوم بودن امام بیش از دیگر صفات ایشان تأکید می‌شود؟

پاسخ :
به یک معنا حق با شماست. قیام عاشورا و عزاداری برای آن باید متضمن دو عنصر باشد . از یک طرف به احساس عزادار بپردازد تا احساسات در این زمینه بروز پیدا کند، طبعاً اگر بخواهد احساسات حسینی شکل گیرد باید بر واژگانی چون مظلومیت، تشنگی و قتل تکیه شود. بُعد دیگر آن بُعد عقلانی و درس گرفتن از قیام است در این صورت واژگانی چون شجاعت، حمایت از دین ، ایستادگی و تدبیر معنا پیدا می‌کند. بنابراین باید به سمتی برویم که عقلانیت عاشورا را با احساسات در هم آمیزیم ولی معمولاً احساسات در جوامع ما بر هر چیز دیگر غلبه پیدا کرده است.