يکشنبه، 15 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا بعضی مواقع وقتی دعا می کنیم پاسخی از طرف خدا دریافت نمی کنیم ؟

پاسخ :
دعا یعنی خواندن ، ذهن ما بیشتر به دنبال واژه ی سوال است . اگر من فقط شما را به اسم صدا بزنم ، این دعا می شود . اگر من از شما درخواستی بکنم ، این سوال من می شود . اگر شما اصلا جواب من را ندهید ،شما جواب دعا یا خواندن من را نداده اید . اگر چیزی که من از شما درخواست کرده ام برآورده کردید یا نکردید بالاخره شما خواندن یا دعای من را اجابت کرده اید . همین که ما می گوییم : خدایا ، این دعا می شود . سوالی که از خدا می کنیم ممکن است که برآورده بشود یا نشود . اگر خدا به شما هیچ توجهی نمی کند یعنی دعای شما برآورده نشده است اما اگر شما گفتید : خدایا و لبیک را شنیدید و بعد سوال کردید ، این دیگر بحث اجابت نیست ، اینجا بحث اجرا است . یک موقع درخواست شما بلافاصله اجابت و اجرا می شود ، یک موقع درخواست شما جایگرین می شود و چیز بهتری داده می شود ، یک وقت اصلا به صلاح شما نیست ، یک وقت هم جایگزین زمانی می شود و یک موقع درخواست شما غلط است . پس اینکه خدا گفته هر دعوت کننده ای را اجابت می کنم یعنی تا ما می گوییم : خدا ، جواب لبیک می آید و می گوید : بله . حالا ممکن است که درخواست ما درخواست غلطی باشد . اگر بچه ای مادرش را صدا بزند و مادر جوابش را ندهد ، می گویند که مادر اجابت نکرد . یک وقت من خواسته ای دارم که کوچک است یا غلط است ولی من به آن آرامش می رسم . ممکن است که خدا آن آرامش را به شما بدهد ولی آن خواسته را ندهد زیرا به ضرر شماست . این یکی از عوارض اومانیسم است که به چه دلیل حق با من است و من می خواهم . الان سر ما را کلاه می گذارند و می گویند که حق با مشتری است یا آنچه شما خواسته اید . کدام دلیلی عاقلانه ای وجود دارد که آنچه من می خواهم درست است ؟ قرار نیست که من هر چه می خواهم بشود. آیا ما دوست داریم که در جهان بی حکمت زندگی بکنیم یا در جهان با حکمت ؟ اگر هر چیزی که ما بخواهیم خدا به ما بدهد آیا این خدا خوب است ؟ خیر .این حرف غلط است که این خدا خوب است . اگر ما پیش پزشک برویم و هر چه درخواست کردیم به ما داد ، آیا این پزشک خوب است ؟