يکشنبه، 9 تير 1392

پرسش :

طرز تهیه چاشنی گوجه سبز را توضیح دهید.

پاسخ :
طرز تهیه :
گوجه سبز های نه خیلی درشت و نه خیلی ریز را که کاملا ترش مزه و رسیده هستند بشوئید و کنار بگذارید تا خشک شوند .
بسته به اندازه ظرف مورد نظر آب جوش آماده کنید و به ازای هر یک لیتر آب جوش دو قاشق غذا خوری سر پر نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید و برای همین مقدار آب جوش یک چهارم استکان سرکه سفید هم به آن اضافه کنید و هم بزنید . از زمانی که آب کاملا جوش است تا 5-6 دقیقه بعد صبر کنید . در این مدت گوجه سبزهای خشک شده را داخل ظرف مورد نظر بریزید و آب نیمه جوش را روی آنها بریزید و چند برگ ترخان نیز داخل ظرف بیندازید و درب ظرف را محکم ببندید و در جای خشک و خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری کنید .
بعد از حدود 15 روز چاشنی گوجه سبز آماده مصرف است .
فقط دقت کنید که بعد از اولین باری که درب ظرف را باز کردید چاشنی را حتما در یخچال یا جای خیلی خنک نگهداری کنید .
در مورد ماندگاری این چاشنی زیاد نگران نباشید . تا یکسال را من خودم امتحان کرده ام ! اگر جای ترشی خنک باشد و هرچند وقت یکبار ظرف ترشی را هم بزنید تا یکسال مشکلی برای چاشنی گوجه سبز پیش نخواهد آمد .
این روش درست کردن شورآب در خیلی موارد کاربرد دارد .
دوستان علاقه مند به تهیه خیارشور میتوانند از همین روش ( آب جوش + نمک + سرکه سفید + ترخان) بعلاوه چند حبه سیر استفاده کنند . اندازه ها دقیقا به همین مقدار است و دقت کنید خیار ها کاملا درسته باشند و زده دار یا ترک خورده و نصف شده نباشند .