چهارشنبه، 23 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه خوراک کدو حلوایی را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :
1 عدد کدو حلوایی به وزن دو کیلوگرم
1 عدد پیاز خلال شده
1 قاشق سوپخوری روغن زیتون
1عدد کدوی سبز ورقه شده
115 گرم قارچ ورقه شده
400 گرم گوجه فرنگی خرد شده
2 پیمانه آب مرغ
75 گرم ماکارونی صدفی
4 قاشق سوپخوری پنیر خامه ای
2 قاشق سوپخوری ریحان خردشده
به اندازه کافی نمک و فلفل

طرز تهیه :
ابتدا کدو حلوایی را پوست گرفته و آن را به صورت قطعات کوچک خرد کنید. پیاز و قطعات خرد شده ی کدو حلوایی را در تابه ای ریخته با روغن زیتون مخلوط کنید و با حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بپزید. گاهی آنها را هم بزنید.
کدوی سبز و قارچ را اضافه کنید و به مدت سه دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی، ماکارونی و آب مرغ را افزوده، به اندازه کافی نمک و فلفل بزنید و مخلوط را به جوش آورید . پس از جوش آمدن خوراک در ظرف را بسته آن را به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
سپس پنیر خامه ای و ریحان را اضافه کنید. خوراک کدو حلوایی آماده ی سرو است.
نکات تغذیه ای :
در این فصل از سبزی های مخصوص آن مانند کدوحلوایی، تره فرنگی، گل کلم و بروکلی استفاده کنید و غذاهایی خوشمزه و ساده با خواص فراوان برای افراد خانواده آماده کنید. همواره سعی کنید در هر فصل از سبزی های همان فصل بهره برده و تا حد امکان از مصرف سبزی هایی که برای مدتی طولانی در فریزر مانده اند، خودداری کنید.
کدو حلوایی دارای مقدار کمی کالری است ( 20 کالری انرژی در 100 گرم ) و مصرف آن در غذا برای کسانی که وزن خود را کنترل می کنند، مناسب است.
همچنین منبع غنی پتاسیم است و برای افراد دچار فشار خون مفید می باشد برای افراد دچار ناراحتی کلیوی مناسب نمی باشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
کدو حلوایی منبع غنی بتاکاروتن است و رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین ترکیب است. بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A و یک آنتی اکسیدان مهم در بدن می باشد که بدن را از حمله رادیکال های آزاد و اثر تخریبی آنها حفظ می کند.
پیامبر گرامی اسلام فرموده اند : خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه و خوردن آن با عدس ، باعث لطافت قلبی می شود.