دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام صادق علیه السلام فرمودند: إزْرَعُوا وَأَغرِسُوا وَاللهِ ما عَمِلَ النَّاش عَمَلا أَحَلَّ وَلا أَطْیَبَ مِنْهُ؛ زراعت کنید و درخت بنشانید، به خدا سوگند مردم عملى حلال تر و پاکتر از این انجام نداده اند.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
پایه زندگى انسان ها روى کارهاى تولیدى از جمله فرآورده هاى کشاورزى است، و انواع تجارت ها حتى بسیارى از صنایع، بدون آن مفهومى نخواهد داشت؛ زیرا مواد خام اولیه خود را از کشاورزى مى گیرند.
بعلاوه آن قدر که تقلّب و تزویر در چیزهاى دیگر ممکن است در کشاورزى ممکن نیست؛ زیرا اساس آن بر عوامل و اسباب طبیعى است و عوائد آن صرفاً نتیجه زحمات صادقانه انسانهاست. به همین دلیل در حدیث فوق زراعت و درخت کارى پاکترین و گواراترین کارها شمرده شده است.
پی نوشت:
1. سفینة البحار - جلد 1، صفحه 549.
منبع: makarem.ir