آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی (بخش دوم)

فضای مجازی بستر جدیدی برای مشتریان جهت آشنایی، مقایسه و خرید کالا را فراهم کرده است. ایجاد و گسترش فروشگاه‌های اینترنتی در سطح جهان به دلیل مزایای آن روز به روز در حال افزایش است. در مقاله زیر با برخی از مهمترین این مزایا آشنا می­ شویم. با ما همراه باشید.
شنبه، 8 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی (بخش دوم)
خرید الکترونیک در فضای مجازی، بسیار راحت، ساده و مقرون به صرفه است.
 
چکیده: فضای مجازی بستر جدیدی برای مشتریان جهت آشنایی، مقایسه و خرید کالا را فراهم کرده است. ایجاد و گسترش فروشگاه‌های اینترنتی در سطح جهان به دلیل مزایای آن روز به روز در حال افزایش است. در مقاله زیر با برخی از مهمترین این مزایا آشنا می­ شویم. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 895 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی

فرصت‌های اقتصادی و کسب و کار در فضای مجازی

امروزه کاربرد و استفاده از اینترنت در حوزه اقتصادی دارای گسترش و گوناگونی بسیاری شده است. استفاده از اینترنت و خدمات آن را می‌توان رسانه‌ای بسیار مهم برای پیدا کردن مشتری و حفظ و نگهداری آن دانست. از سوی دیگر فضای مجازی بستر جدیدی برای مشتریان جهت آشنایی، مقایسه و خرید کالا را فراهم کرده است. افزایش فروشگاه‌های اینترنتی نشان از استقبال کاربران به این امر است.
 

خرید الکترونیک چیست؟

به خریدی که افراد به جای رفتن به محیط بیرون و خرید از فروشگاه‌های سنتی و مدرن، در خانه خود با استفاده از اینترنت انجام می‌دهند، «خرید الکترونیک» گفته شده و وب‌سایتی که شامل خدمات و کالاهایی برای عرضه به کاربران اینترنتی باشد «فروشگاه مجازی یا اینترنتی» شناخته می‌شود. در سطح جهانی خرید از اینترنت و فروشگاه‌های اینترنتی رو به افزایش است، زیرا این شیوه خرید بسیار ساده و مقرون به صرفه است.
با همگانی شدن اینترنت، خرید اینترنتی به میان آمد و مشهور شد. آمازون (Amazon) اولین فروشگاه الکترونیکی در فضای مجازی بود که از سوی «جف بزوس» (Jeff Bezos) تأسیس شد. در ابتدا در این وب‌سایت فقط کتاب به صورت آن‌لاین فروخته می‌شد. در پی موفقیت Amazon کتابفروشی‌های دیگری وجود داشتند که اقدام به فروش اینترنتی کتاب‌های خود کردند. سپس پورتال‌هایی همچون Yahoo و Msn شروع به ساخت کانال‌هایی برای فروش اجناسی علاوه بر کتاب برای مردم کردند. در حال حاضر فروشگاه‌هایی همچون eBay و Amazon از معروف‌ترین و معتبرترین فروشگاه‌های اینترنتی هستند.


مزایای خرید الکترونیک چیست؟

1. جلوگیری از اتلاف وقت و کاهش ترددهای بی‌مورد

اکنون افراد با داشتن یک شماره حساب و کد شناسایی سایت مورد نظر می‌توانند کالای مورد نظرشان را خریداری کنند و به وسیله پست درب منزل‌شان تحویل بگیرند. این امر تنها یکی از مزیت‌های بی‌شمار استفاده از اینترنت است. هزینه‌های رفت‌وآمد، اتلاف وقت و انرژی و بسیاری از موارد دیگر امروزه از میان رفته است. یکی از مواضعی که خداوند نسبت به آن نظر خیر ندارد بازارگردی‌های بی‌مورد است چرا که باعث غفلت انسان از خداوند می‌شود: اَلسّوقُ دارُ سَهْوٍ وَ غَفْلَه[1]/ بازار سرای بی‌خبری و غفلت است. خرید در فضای مجازی باعث حضور کمتر انسان در بازار و به این ترتیب غفلت کمتر از یاد حق است.
 

2. تسهیل در امر خرید

خرید الکترونیکی راحت، سریع و گاهی وقت‌ها ارزان‌تر است. خریداران به جای بیرون رفتن و ایستادن در صف‌های طولانی و صرف وقت و هزینه با ورود به وب‌سایت و صرف وقت اندک، کالا یا خدمات مورد نظر خود را خریداری می‌کنند. خرید آن‌لاین، خریدها را ساده، امن و سریع کرده است.
 

3. دیگر مزایای خرید اینترنتی

™ نبود محدودیت جغرافیایی برای خرید،
™ فروش شبانه‌روزی،
™ قابلیت پیگیری سریع روند خرید،
™ برنامه‌ریزی خرید صحیح‌تر و راحت‌تر.
 

ایجاد فرصت‌های تجاری جدید برای صنایع و بنگاه‌های بازرگانی

یکی از فرصت‌هایی که فعالان اقتصادی می‌توانند امکان رشد و پیشرفت را داشته باشند و در فضایی کاملاً رقابتی به تجارت بپردازند، پیوستن به شبکه عظیم اینترنت و فضای دیجیتال است. ارتباطی نامحدود با متقاضیانی که روزبه‌روز بر تعدادشان افزوده می‌شود و به خاطر تنوع محصولات، سهولت، صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌های جانبی بیشتر جذب آن می‌شوند. یکی از مهم‌ترین فواید تجارت الکترونیک افزایش شعبه‌های تجاری، جذب مخاطبان بیشتر و توسعه در بازارهای فرامنطقه‌ای است.
 

دسترسی سریع به اطلاعات

امروزه با پیوستن به دهکده جهانی، حجم بالای تبادل‌ها میان کشورها و حتی قاره‌ها نیز ممکن شده است. افراد به صورت کدهای مشخص درآمده‌اند و از دنیایی مجازی حتی چهره به چهره با شما به تبادل اطلاعات می‌پردازند. در عصر اطلاعات شما پا به دنیایی می‌گذارید که با نام مجازی شهرت یافته، ولی خود به تنهایی دانشگاهی کامل برای همه افراد با گروه‌های سنی مختلف است.
 

از بین رفتن حضور واسطه

واسطه‌های تجاری نه تنها به بهبود و افزایش سطح کیفیت محصولات کمکی نمی‌کنند بلکه باعث افزایش قیمت نیز می‌شوند. ارتباط مستقیم و بدون واسطه از امکاناتی است که در فضای مجازی برای صاحبان مشاغل و مشتریان فراهم شده است.
 

کاهش هزینه‌های تبلیغات کالا به ویژه در سطح بین‌المللی

با ورود به اینترنت یعنی اتصال به شبکه‌های بزرگ تجاری، دیگر نیازی به تبلیغات گسترده وجود ندارد. ورود به بازارهای فرامنطقه‌ای در جهت بازاریابی جهانی امکانی است که اینترنت با شناسایی صاحبان مشاغل، صنعت‌گران و تجار تسهیل‌گر خروج از فضای بومی و منطقه‌ای و ورود به دنیای حرفه‌ای تجارت است.


تهیه و تنظیم: خانم حدیثه اسفندیار
منبع: محمد حسین سیاح طاهری و دیگران؛ (1395)، حقیقت مجازی، انتشارات مرکز ملی فضای مجازی.

بیشتر بخوانید:
آشنایی با فرصت‌های اقتصادی در فضای مجازی (بخش اول)
با فرصت‌های آموزشی در فضای مجازی آشنا شوید (بخش اول)
با فرصت‌های آموزشی در فضای مجازی آشنا شوید (بخش دوم)
فنون مدیریت زمان در فضای مجازی 

 
پی نوشت :
[1]. کنزالعمال، ج 4، ص 28، ح 9330


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.