هر آنچه باید درباره نارسایی کبد بدانیم (بخش دوم)

کبد دومین اندام بزرگ بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را در بدن بر عهده دارد. کبد، بر روی هر آنچه که می‌خورید و می‌نوشید فعل و انفعالاتی انجام می‌دهد. کبد غذاها و نوشیدنی‌ها را به انرژی و مواد مغذی...
سه‌شنبه، 8 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هر آنچه باید درباره نارسایی کبد بدانیم (بخش دوم)
مصرف زیاد انرژی باعث خواهد شد کبد نتواند سوخت و ساز طبیعی را انجام دهد و در نتیجه انرژی اضافی به صورت چربی در کبد ذخیره شود.
 
چکیده : کبد دومین اندام بزرگ بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را در بدن بر عهده دارد. کبد، بر روی هر آنچه که می‌خورید و می‌نوشید فعل و انفعالاتی انجام می‌دهد. کبد غذاها و نوشیدنی‌ها را به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تبدیل می‌کند. مواد مضر مانند الکل را فیلتر کرده، از بدن دفع می‌کند و مسٔولیت دفاع از بدن در برابر عفونت‌ها را بر عهده دارد. با ما همراه باشید .

تعداد کلمات 980 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

هر آنچه باید درباره نارسایی کبد بدانیم (بخش دوم)
درمان عوارض نارسایی حاد کبد یا نارسایی کبد

پزشک متخصص سعی می کند علائم بیماری را کنترل کند و از بروز عوارض آن پیشگیری نماید. این مراقبت ها عبارتند از:
1- برطرف کردن تجمع مایعات در مغز: ادم مغزی باعث افزایش فشار در مغز می شود. لذا یک سری دارو برای کاهش تولید مایعات در مغز توسط پزشک تجویز می شوند.
2- تشخیص عفونت ها: هر چند مدت یک بار، آزمایش خون و ادرار برای تشخیص عفونت های بدن توسط پزشک انجام می شود. اگر بیمار دچار عفونت باشد، پزشک داروهای درمان کننده عفونت را تجویز خواهد کرد.

3- جلوگیری از خونریزی شدید: نارسایی حاد کبدی باعث خونریزی زیاد از زخم های گوارشی می گردد. لذا پزشک متخصص، داروهای لازم را برای کاهش خطر خونریزی تجویز می کند. اگر بیمار در اثر خونریزی داخلی، خون زیادی از دست بدهد، نیاز به تزریق خون خواهد داشت.
 

راه های جلوگیری از نارسایی حاد کبد

1- به دستورالعمل داروی مصرفی خود عمل کنید.
اگر استامینوفن یا داروی دیگری مصرف می کنید، قبل از مصرف، به طور دقیق میزان داروی مصرفی را در نسخه پزشک یا دستورالعمل مصرف دارو بخوانید و هرگز بیشتر از مقدار تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.

2- موقع مراجعه به پزشک تمام داروهای مصرفی خود را به او بگویید، چه گیاهی و چه شیمیایی، زیرا برخی داروها با یکدیگر تداخل می کنند و عوارض بدی بر جای می گذارند.

3- از رفتارهای پرخطر دوری کنید.
از مواد مخدر دوری کنید. هنگام خالکوبی بدن (مثل تاتوی ابرو یا خط لب یا خط چشم) و پیرسینگ بدن (سوراخ کردن بدن و آویزان کردن وسایل تزئینی) مراقب باشید وسایل مورد استفاده برای این کار، کاملا استریل و بهداشتی و تمیز باشند.

4- واکسن بزنید.
اگر در معرض خطر ابتلا به هپاتیت هستید و یا اگر دچار هر نوع هپاتیتی هستید و یا بیماری مزمن کبدی دارید، با پزشک در مورد تزریق واکسن هپاتیت B صحبت کنید. واکسن هپاتیت نوع A نیز وجود دارد.

5- از تماس با خون و مایعات بدن سایر افراد دوری کنید.
ویروس هپاتیت می تواند از طریق خون یا مایعات بدن بیمار به سایر افراد منتقل شود. لذا از استفاده تیغ اصلاح صورت، مسواک و یا سوزن و سرنگ (آمپول) دیگران خودداری کنید.
چاقی باعث بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود که شامل کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی است

6- قارچ سمی نخورید.
تشخیص قارچ سمی از نوع خوراکی (غیر سمی) سخت است. لذا موقع گشت و گذار در جنگل و کوه و...، از خوردن هر نوع قارچی خودداری کنید.

7- هنگام استفاده از اسپری مواد شیمیایی مراقب باشید.
هنگام استفاده از اسپری تمیز کننده، خوشبو کننده هوا، حشره کش ها، سموم گیاهی، اسپری رنگ و...، در و پنجره های اتاق را باز کنید یا تهویه را روشن کنید تا هوای اتاق عوض شود و یا ماسک به دهانتان بزنید. قبل از استفاده از این محصولات، برچسب و دستورالعمل استفاده از آنها را که توسط کارخانه نوشته شده است بخوانید.

8- مراقب چیزی که روی پوستتان می نشیند باشید.
هنگام استفاده از حشره کش ها و سایر سموم شیمیایی، پوست خودتان را با دستکش، لباس آستین بلند، شلوار بلند، جوراب، کلاه یا روسری و ماسک بپوشانید.

9- برنامه غذایی سالمی داشته باشید.
سعی کنید مصرف غذاهای گیاهی و انواع میوه ها و سبزیجات را افزایش دهید. غذاهای چرب و سرخ کرده را خیلی خیلی کم مصرف کنید.

10- وزن سالم خود راحفظ کنید.
چاقی باعث بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود که شامل کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی است.
 

 بیماری کبد چرب 

این روزها بیماری های کبدی در بین ایرانیان بسیار شایع شده و به یکی از عوامل اصلی مرگ و میر تبدیل شده است. این مطلب رو در بخش سلامت پاپولی قرار دادیم تا با مطالعه دقیق این مطلب با راه های پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب آشنا بشید.
کبد چرب غیر الکلی یک التهاب کبدی است که در اثر تجمع بیش از اندازه چربی در بافت کبد ایجاد می شود .
در این بیماری تجمع بیش از حد چربی در کبد ، گاه باعث اختلال در فعالیت طبیعی بافت کبد می گردد که می تواند سیر پیشرونده پیدا کند و باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی گردد.
 

علت بیماری کبد چرب

اگرچه علت اصلی بیماری کبد چرب مشخص نیست، ولی به نظر می رسد این بیماری ارتباط نزدیک با برخی بیماری های متابولیک دارد که از آن جمله : چاقی ، افزایش کلسترول وتری گلیسرید خون و دیابت را می توان نام برد. در درمان کبد چرب ، کنترل این بیماری های زمینه ای بسیار موثر می باشد.
گفته می شود مصرف زیاد انرژی باعث خواهد شد کبد نتواند سوخت و ساز طبیعی را انجام دهد و در نتیجه انرژی اضافی به صورت چربی در کبد ذخیره شود.
بیماری کبد چرب اغلب افراد را در سنین میانسالی مبتلا می کند. اکثر بیماران از افزایش وزن و چاقی به ویژه چاقی شکمی رنج می برند. همچنین می توانند دچار افزایش چربی های خون بوده و یا از مبتلایان به دیابت باشند.
نارسایی کبد یکی از مشکلات شایع قلب است که گریبان گیر بسیاری از افراد می شود. امیدواریم از اطلاعاتی که درباره نارسایی کبد در این بخش از اسان طب تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.

منبع : asanteb.com

بیشتر بخوانید :
هر آنچه باید درباره نارسایی کبد بدانیم (بخش اول)
شناخت بیماری‌های کبدی رایج
کبد چیست و بیماری‌های آن کدامند؟
دانستنی هایی درباره بیماری کبد ​​​



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.