آنچه که از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد باید بدانیم (بخش دوم)

سندروم مرگ ناگهانی نوزاد که به اختصار SIDS نیز نامیده می شود، عبارت است از مرگ نابهنگام نوزادان در خواب بدون هیچ گونه پیش بینی قبلی پزشکی و بدون برجای گذاشتن هیچ گونه عارضه ای در بدن نوزاد که در حین کالبدشکافی قابل تشخیص باشد. به این بیماری مرگ تختخواب نیز اطلاق می شود زیرا اغلب در کودکان در تختخواب روی می دهد.
دوشنبه، 24 دی 1397
تخمین زمان مطالعه: 7 دقیقه
موارد بیشتر برای شما
آنچه که از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد باید بدانیم (بخش دوم)
یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای محافظت از کودک تان انجام دهید، به پشت بخوابانید نوزاد خود است.
 
چکیده : سندروم مرگ ناگهانی نوزاد که به اختصار SIDS نیز نامیده می شود، عبارت است از مرگ نابهنگام نوزادان در خواب بدون هیچ گونه پیش بینی قبلی پزشکی و بدون برجای گذاشتن هیچ گونه عارضه ای در بدن نوزاد که در حین کالبدشکافی قابل تشخیص باشد. به این بیماری مرگ تختخواب نیز اطلاق می شود زیرا اغلب در کودکان در تختخواب روی می دهد.

تعداد کلمات 1227 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
آنچه که از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد باید بدانیم (بخش دوم)

راهکارهای کاهش خطر وقوع سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

هیچ راه تضمین‌شده‌ای برای جلوگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد وجود ندارد، اما شما با پیروی از توصیه‌هایی می‌توانید این خطر را تا حد زیادی کاهش دهید. همچنین دنبال کردن توصیه‌های مربوط به ایمنی خواب نوزادان، انواع خطرات مربوط به خواب مثل خفگی، فشرده شدن گلو و گیر افتادن را برای کودک کاهش خواهد داد.

برخی از این توصیه‌ها شامل موارد زیر است
:
نوزاد خود را به پشت بخوابانید
این یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید برای محافظت از کودک تان انجام دهید. هنگامی که نوزادی دمر می‌خوابد احتمال بیشتری دارد که خیلی گرمش شود، مکث تنفسی داشته باشد و دوباره هوایی را تنفس کند که بیرون داده و فاقد اکسیژن است.

نوزادتان را به پهلو نخوابانید: کودکی که روی پهلو قرار دارد، به راحتی می‌تواند روی شکم بیفتد. هنگامی که کودک به اندازۀ کافی و بدون کمک شما توانایی غلت خوردن روی شکمش را پیدا کرد، دیگر نیازی نیست در مورد اینکه تمام شب را روی پشتش بماند نگران باشید، زیرا خودش می‌تواند برگردد، فقط لازم است مطمئن شوید که هیچ چیز نرمی در تختش وجود ندارد که ممکن باشد کنار صورتش قرار گیرد.

تشک و ملافۀ نوزاد را با دقت انتخاب کنیدنوزادتان را روی یک تشک سفت، صاف، بدون بالش و فقط دارای یک ملافۀ کش‌دار کاملاً چسبیده به تشک بخوابانید. اسباب‌بازی و هر چیز دیگری را نیز در اطرافش نگذارید. ایرادی ندارد که یک زیرانداز ضدآب نازک را برای محافظت در برابر نشت از پوشک، زیر ملافۀ تشک بگذارید، اما روی تشک تخت کودک، تشک دیگری نیندازید و فقط از تشک معمولی استفاده کنید. همچنین از سطوح خواب نرم مانند لحاف، روتختی، کاناپه، تخت‌های آبی مواج و صندلی کیسه‌ای پرهیز کنید.

از بالش‌ها پرهیز کنید: زیر سر نوزاد و اطرافش، چه در تخت باشد و چه هر جای دیگری، هیچ بالشی نگذارید. بگذارید تشک نوزاد صاف و خالی از تجمل باشد ولی هنگامی که خواب است یا شما در خواب هستید، خیال همه راحت باشد و حداقل بخشی از شب‌ را راحت بخوابید.

از پتوها استفاده نکنید: اگر فکر می‌کنید کودک سردش است، لباس‌های گرم‌تری به او بپوشانید. لباس‌هایی مانند یک سرهمی پنبه‌ای به همراه یک قنداق فرنگی یا کیسۀ‌ خواب کودک که یک لباس بدون آستین است که در پایین مانند یک کیسه بسته می‌شود.

از خواب طولانی در جایی غیر از تخت خودداری کنید: اجازه ندهید کودک تان برای مدت طولانی در صندلی ماشین، کالسکه، تاب، صندلی فنری یا آغوشی بخوابد. این مراقبت به ویژه برای نوزادان زیر چهار ماه مهم است، زیرا اگر سرشان خیلی به جلو خم شود، می‌توانند خفه شوند. اگر نوزادتان در یکی از این وسایل خوابش برد، خیلی سریع او را به تخت یا ‌محل صافی برای خواب انتقال دهید. وقتی کودک تان در یک آغوشی معمولی یا آغوشی یک‌طرفه است، مطمئن شوید که جلوی بینی و دهان او باز است و به بدن شما یا پارچه فشرده نشده‌اند.

با نوزادتان در یک اتاق و جداگانه بخوابید: گهواره یا تخت‌ نوزاد را برای حداقل چهار ماه در اتاق خودتان و در نزدیکی تخت تان بگذارید. این کار خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش می‌دهد، زیرا به مادران اجازه دهد که سریع‌تر به تغییرات در تنفس و حرکات نوزادشان پاسخ دهند. برخی تخت‌های کودک طوری طراحی شده‌ است که می‌تواند به شکل ایمنی به تخت والدین بچسبد، پس نوزادتان را نزدیک به خود، اما در جای مخصوص خودش بخوابانید.

همراه نوزادتان در تخت نخوابید: خواباندن نوزاد در تخت مشترک با دیگران، خطر بالاتری برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد ایجاد می‌کند، حتی در مادران غیرسیگاری یا مادران شیرده. تخت مشترک با نوزاد همچنین می‌تواند به خفگی، فشردگی گلو، یا گیر افتادن سر نوزاد منجر شود.

از گرم کردن زیاد نوزاد خودداری کنیدبرای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد نوزاد در حین خواب، به نوزاد تنها یک لایه لباس، بیشتر از لباس معمول یک بزرگسال در دمای همان محیط بپوشانید. مراقب نشانه‌های گرم شدن بیش از حد مانند تعریق و موهای مرطوب نوزاد باشید. سر و صورت نوزادتان را نیز با کلاه نپوشانید؛ به جز در مواردی که نوزاد زودرس است که او هم پس از چند روز اول تولدش دیگر نیاز حتمی به کلاه ندارد.

برای تمام مراقبت‌های بارداری به پزشک مراجعه کنید: مراقبت‌های مناسب در دوران بارداری در حفظ سلامت جنین و کاهش خطر تولد زودرس یا وزن پایین هنگام تولد مهم است و هر دو از عوامل خطر برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد است، بنابراین تمام مراقبت‌های پزشکی دوران بارداری خود را انجام دهید.

در بارداری دخانیات مصرف نکنیدتقریباً همۀ پژوهش‌ها، سیگار کشیدن در دوران بارداری را به عنوان یک عامل خطر برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد شناسایی کرده‌اند. کارشناسان تخمین می‌زنند که اگر زنان در دوران بارداری سیگار نمی‌کشیدند، یک سوم از مرگ‌های ناشی از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قابل پیشگیری بود.

مشروبات الکلی ننوشید: نوشیدن الکل و استفاده از مواد مخدر نیز از عوامل خطر است و همچنین می‌تواند از بسیاری جهات دیگر نیز رشد و نمو کودک را به خطر بیندازند.

نوزاد خود را از دود سیگار محافظت کنید: هوای اطراف کودکتان در خانه، خودرو و در تمام محیط‌های دیگر را دور از دود سیگار نگه دارید. اگر دیگران بر سیگار کشیدن اصرار دارند، مطمئن شوید که این کار را در خارج از خانه انجام می‌دهند. پژوهشگران همچنین در حال بررسی خطر بالقوۀ دود دست سوم سیگار هستند؛ منظور از دود دست سوم سیگار، مواد شیمیایی است که در صورت سیگار کشیدن کسی، روی لباس، مبلمان، فرش‌ها و داخل خودرو باقی‌ می‌ماند.

تمام واکسن‌های ضروری نوزاد را بزنید: شواهد نشان می‌دهد که دریافت تمام واکسن‌های کودک طبق برنامهٔ زمانیتوصیه‌شده برای کودک، ممکن است خطر سندرم مرگ‌های ناگهانی را به نصف کاهش دهد.

به نوزادتان شیر خودتان را بدهید: تجزیه و تحلیل پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در نوزادانی که برای هر مدتی با شیر مادر تغذیه شده‌اند، خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد به نصف کاهش می‌یابدتغذیۀ انحصاری با شیر مادر برای چهار تا شش ماه، ریسک نوزاد را به میزان قابل‌ توجهی کاهش می‌دهد.

شیردهی را در محل امنی انجام دهیدبه خاطر داشته باشید که برای شیر دادن، بهتر است به جای اینکه در یک صندلی یا مبل نرم بنشینید، روی تشک تخت تان یا یک جای سفت‌تر بنشینید، زیرا اگر شما در حین شیردهی به خواب بروید، ریسک نوزاد برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد به دلیل نرسیدن اکسیژن در صورت بسته شدن مجرای تنفسش از راه دهان و بینی و خفگی روی این سطوح بیشتر است.

دوقلوها را در یک تخت نخوابانید: توصیه می‌شود که از خواباندن دوقلو یا چندقلوها کنار هم خودداری کنید. مطالعات نشان داده‌ است که خوابیدن کنار کودکان دیگر، نوزاد را در معرض خطر بالاتری برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار می‌دهد و در مورد چندقلوها احتمال دارد که عوامل خطر دیگری مانند تولد زودرس و وزن پایین هنگام تولد نیز وجود داشته باشد.
 

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد
مرگ ناگهانی نوزادان
نقش پستانک در پیشگیری از مرگ ناگهانی نوزادان
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد(SIDS)



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط